17.03.2021 09:03
Просмотров: 707

МЗС України відреагувало на погрози РФ державам-учасницям Кримської платформи: подробиці

МЗС України відреагувало на погрози РФ державам-учасницям Кримської платформи: подробиці

Міністерство закордонних справ України закликало Російську Федерацію не займатися політичним булінгом і нагадало, що жодного статусу в Криму, окрім як держави-окупанта, Росія не має. Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка з приводу заяв речниці російського МЗС Марії Захарової щодо буцімто «нелегітимності» зусиль України задля повернення окупованого Криму, повідомляє «Укрінформ».

Ніколенко зауважив, що погрози МЗС РФ на адресу України та інших держав-учасниць Кримської платформи є черговим проявом триваючої маргіналізації російської зовнішньої політики. Він також акцентував, що на рівні ООН дії РФ в Криму отримали чітке міжнародно-правове визначення – акт агресії.

«Жодного статусу в Криму, окрім як держави-окупанта, Росія не має. Розмова про зазіхання на «територіальну цілісність Росії» — приклад викривленого сприйняття реальності. Злодій не набуває законного права власності на вкрадену ним річ. Російські міжнародно визнані кордони давно відомі. До них не входять Крим та Севастополь», — заявив речник МЗС України.

Він нагадав, що затверджена РНБО України національна стратегія та нині створювана Кримська платформа покликані вивести зусилля з деокупації Криму на системний рівень.

За словами Ніколенка, рівень підтримки, яку Україна отримує на етапі просування нового міжнародного формату, та зусилля, яких докладає РФ для дискредитації цієї ініціативи, дозволяють говорити про правильність обраного шляху.

Як повідомлялося, речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що всі зусилля Києва щодо повернення Криму є «нелегітимними» і не можуть сприйматися інакше, як «загроза агресії проти двох суб’єктів Російської Федерації», а участь будь-яких країн і організацій в таких діях, включаючи ініціативу «Кримська платформа», будуть розглядатися «як недружній щодо Росії крок, як пряме посягання на її територіальну цілісність».

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович