23.05.2020 11:37
Просмотров: 760

МЗС запускає Платформу, що координуватиме міжнародні дії зі звільнення Росією українських політв’язнів

МЗС запускає Платформу, що координуватиме міжнародні дії зі звільнення Росією українських політв’язнів

Протягом останнього року Україні вдалося провести три успішні етапи звільнення утримуваних осіб та повернути з російських в’язниць понад 130 громадян України. Тим не менше, питання звільнення незаконно утримуваних Росією з політичних мотивів громадян України і надалі залишається актуальним, насамперед у контексті триваючих репресивних практик на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м.Севастополя, а також на території самої РФ.

На фоні нових затримань та вироків, а також намагань РФ зловживати інструментарієм та форматами інституцій ООН для легітимізації спроби анексії Криму, МЗС України бачить своїм завданням надання нового імпульсу міжнародним зусиллям, спрямованим на звільнення незаконно утримуваних РФ з політичних мотивів громадян України.

Проблематика політв’язнів має залишаться серед пріоритетних питань порядку денного у нашому діалозі з іноземними партнерами, а міжнародний тиск на РФ з метою їхнього якнайшвидшого звільнення – посилюватися. З цією метою МЗС ініціює запуск Платформи з координації міжнародних зусиль для звільнення незаконно утримуваних РФ з політичних мотивів громадян України.

Ми бачимо її учасниками представників органів державної влади, до компетенції яких входить діяльність з надання допомоги, захисту прав та звільнення незаконно утримуваних громадян України; неурядових правозахисних організацій та об’єднань родичів політв’язнів; Меджлісу кримськотатарського народу. Важливим елементом стане подальше залучення до спільної роботи колишніх бранців Кремля.

Такий формат роботи не новий для МЗС. У 2016-2019 рр. під егідою Міністерства вже діяла Громадська платформа з питань звільнення незаконно утримуваних РФ громадян України. Вона стала успішним прикладом взаємодії між державним та громадським сектором з пошуку шляхів розв'язання проблем, які виникали внаслідок політичного переслідування та незаконного утримання Російською Федерацією громадян України.

Платформа не підмінятиме діяльність інших органів державної влади. Це майданчик для обговорення та погодження дій, результатом яких має стати посилення міжнародного тиску на РФ з метою звільнення усіх незаконно утримуваних громадян України.

Источник: kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович