17.05.2018 09:55
Просмотров: 771

На Харківщині поновлено роботу Антирейдерського аграрного штабу

На Харківщині поновлено роботу Антирейдерського аграрного штабу За ініціативи Міністерства юстиції України та Першого віце-прем’єр-міністра Кубіва С.І. уряд прийняв рішення відновити роботу антирейдерських аграрних штабів на час проведення посівної кампанії у 2018 році. Перший Віце-прем’єр-міністр Степан Кубів підкреслив, що минулого року було прийняте рішення Кабінету міністрів, яке дало можливість забезпечити правову, організаційну й технологічну основну для роботи антирейдерських аграрних штабів.
Після засідання Уряду Міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що за 3 місяці роботи у 2017 році штаби розглянули 491 звернення. «Фактично кожне четверте з них стосувалося спроб захоплення майна чи збіжжя. Завдяки роботі штабів проти рейдерів порушили 17 кримінальних справ», - додав Міністр юстиції. Важливою складовою штабів була правопросвітницька робота. Мобільні групи здійснили 1858 виїздів до віддалених сіл та надали консультації 15 тисячам громадян. Очільник Мін’юсту також зауважив, що за попередній період роботи з 15.08.2017 по 15.11.2017 року штаби визначили системні прогалини в законодавстві, які розв’язували руки рейдерам. Проаналізувавши їх, Мін’юст розробив низку ініціатив, які були схвалені Урядом. «Ми ліквідували технічну можливість проводити реєстрацію земельних «ділянок-привидів» та запровадили автоматизовану система обміну інформацією між земельним кадастром та реєстром нерухомості. Окрім цього, ми запустили сервіс «СМС МАЯК», який дає можливість власнику контролювати будь-які спроби внести зміни до реєстру щодо своєї земельної ділянки», - повідомив Павло Петренко.
Для належної реалізації вказаного вище рішення на Харківщині поновлено роботу Антирейдерського аграрного штабу. Метою роботи даного штабу є необхідність оперативного реагування на спроби рейдерських захоплень землі чи збіжжя та забезпечення доступу мешканців найвіддалених населених пунктів до якісної безоплатної правової допомоги, аби кожен  житель області, був захищений від незаконних спроб заволодіння його майном.
Саме задля реалізації цієї мети, Головним територіальним управлінням юстиції у Харківській області поновлено роботу мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги. Фахівцями нашого Управління підя час виїздів до відділаних населенних пунктів Харківської області надаються правові консультації на питання, що непокоять громадян. Найбільш актуальними питаннями з якими звертаються громадяни є питання щодо порядку укладання та розірвання договору оренди земельної ділянки, оформлення права власності на земельну ділянку, оскарження рішень та дій державних реєстраторів, реєстрації права оренди земельної ділянки тощо.
Також члени Антирейдерського аграрного штабу на Харківщині продовжують роботу за зверненнями, які знаходяться на розгляді та стосуються порушень прав землевласників під час державної реєстрації стосовно їх земельних ділянок, з метою врегулювання їх у позасудовий спосіб.

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович