25.05.2020 10:42
Просмотров: 965

На “НВК “Іскра” провели глибоку модернізацію радіолокаційної станції для МОУ (ФОТО)

Фахівці казенного підприємства "НВК "Іскра", що входить до складу ДК "Укроборонпром", капітально відремонтували та модернізували радіолокаційну станцію 19Ж6, в результаті чого вона отримала індекс 35Д6М, та, фактично, стала новим сучасним зразком РЛС.

Модернізація виконана в рамках державного оборонного замовлення 2020 року, повідомили на підприємстві.

"Станція майже 30 років виконувала своє бойові завдання у Збройних силах Україні і увесь цей час її обслуговували спеціалісти заводу. У результаті останньої глибокої модернізації радіолокаційна станція за своїми тактико-технічними характеристиками фактично, стала новою, сучасною РЛС, яка відповідає всім необхідним вимогам сьогодення", – розповів директор Іскри Юрій Пащенко.

На “НВК “Іскра” провели глибоку модернізацію радіолокаційної станції для МОУ (ФОТО)

На “НВК “Іскра” провели глибоку модернізацію радіолокаційної станції для МОУ (ФОТО)

До та після модернізації

Така модернізація має значний експортний потенціал і може зацікавити іноземних партнерів, зазначають на підприємстві.

"Сьогодні по всьому світу є велика кількість таких станцій старого зразка і модернізовувати їх до нового сучасного радару значно дешевше, ніж купувати нову техніку. Українські радари цього типу вже більше 10 років експлуатують Сполучені Штати Америки, тільки за останні роки вони отримали від Іскри дві радіолокаційні станції 36Д6. Такі глибокі модернізації є перспективним напрямком роботи для підприємства, де забезпечують технічний супровід роботи РЛС на протязі всього життєвого циклу станцій, як на території України так і далеко за її межами. Станції більше 20 років експлуатації отримуватимуть "друге життя" і будуть здатні виконувати свої бойові задачі", – розповів директор підприємства Юрій Пащенко.

У ході ремонту та модернізації у станції замінили всі вузли та складові частини, що мали фізичний або моральний знос, відновили захисне та лакофарбове покриття, здатність роботи станції у складних кліматичних умовах.

"У модернізованого радару збільшено дальність дії, підвищено точність визначення координат, покращені параметри траєкторної обробки, за рахунок сучасних програмних рішень розширені функціональні можливості та зменшена вартість технічного обслуговування", – розповів деталі проведених на підприємстві робіт Юрій Пащенко.

Також у станції замінили пристрої формування зондуючих сигналів, у результаті чого істотно зменшився рівень хибних відміток при роботі у гірській місцевості.

Система охолодження РЛС також була модернізована, у результаті чого збільшили реальний строк роботи клістронів.

На “НВК “Іскра” провели глибоку модернізацію радіолокаційної станції для МОУ (ФОТО)

Модернізована РЛС

На “НВК “Іскра” провели глибоку модернізацію радіолокаційної станції для МОУ (ФОТО)

Модернізована РЛС

"Особливо хочеться відзначити, що у модернізованій РЛС відображається інформація про місцезнаходження та про інтенсивність метеорологічних явищ – ці дані дуже корисні при керуванні діями пілотів. Також значну увагу ми приділили створенню комфортних умов праці для персоналу станції – встановили нові робочі місця, укомплектували індикаторний відсік системою кондиціонування та обігрівачем", – розповів про особливості модернізації директор підприємства.

Радар може додатково комплектуватись чотирма виносними робочими місцями – це дозволяє управляти станцією у повному обсязі на відстані до 300 метрів. РЛС може також опціонально комплектуватись комплектом обладнання для взаємодії безпосередньо із зенітно-ракетними комплексами.

"Іскра має багаторічний досвід у виготовленні та модернізації виробів типу 19Ж6, 35Д6, 36Д6. Спеціалісти підприємства забезпечують технічний супровід РЛС на протязі всього життєвого циклу. Цей фактор є дуже важливим для військової техніки, яка повинна цілодобово та безперервно виконувати бойове чергування та забезпечувати контроль за повітряним простором", – підкреслив Юрій Пащенко.

Він додав, що здатність підприємства забезпечити технічний супровід, виконати роботи з модернізації та оновлення програмного забезпечення виробів, що стоять на озброєнні за кордоном, дуже високо цінується іноземними партнерами при виборі надійної та ефективної техніки.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

27.03.2024 07:00    165
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович