26.07.2021 09:28
Просмотров: 766

Нафтогаз приєднався до Глобального договору ООН

Нафтогаз приєднався до Глобального договору ООН

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» приєдналася до ініціативи Глобального договору ООН (UN Global Compact) в якості Учасника. Компанія взяла на себе зобов’язання вести діяльність з дотриманням десяти принципів Глобального договору ООН, працювати над досягненням Цілей сталого розвитку та щорічно звітувати про прогрес.

Подальше формування стратегії Нафтогазу зі сталого розвитку відбуватиметься за шістьма напрямами, а саме:

● Доступна та чиста енергія

● Чиста вода та належні санітарні умови

● Міцне здоров’я

● Якісна освіта

● Сталий розвиток міст та спільнот

● Партнерство заради сталого розвитку.

Для будь-якого сучасного енергетичного бізнесу в світі, окрім основної діяльності, беззаперечним пріоритетом стає протистояння зміні клімату та покращення стану довкілля. Нафтогаз не є виключенням з правил, і враховує взяті Україною міжнародні зобов'язання у рамках Паризької Угоди, Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року та Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Євроатомом та їхніми державами-членами.

«Група Нафтогаз розвиває зелений напрямок бізнесу і це продиктовано не тільки сучасними світовими трендами щодо мінімізації використання викопного палива, але й власними амбітними планами щодо реалізації низьковуглецевих проектів, зокрема, у сфері відновлювальної та біо- енергетики, підвищення енергоефективності, розвитку водневої економіки. Екологічні та кліматичні вимоги до діяльності компаній з кожним роком будуть зростати. Тому важливо вже зараз розпочинати проекти щодо скорочення обсягів викидів на всіх етапах – від видобутку нафти і газу до їх переробки, зберігання та постачання. Без відповідних ESG стратегій неможливо отримати інвестиції та фінансування, навіть на основну діяльність Нафтогазу», – зазначає радник голови правління Нафтогазу Олексій Рябчин.

Важливою складовою діяльності Нафтогазу у сфері корпоративної соціальної відповідальності є розвиток та підтримка громад у регіонах ведення діяльності.

«Група Нафтогаз уже не перший рік працює на принципах, співзвучних із ключовими напрямами Глобальної угоди ООН. Для нас це питання соціальної відповідальності та приклад того, яким може і повинно бути сучасне виробництво. Приєднання до Угоди є логічним продовженням корпоративної політики Нафтогазу, зокрема і на міжнародному рівні, та підтвердженням того, що ми прагнемо стати компанією, яку обирають наші споживачі, надійним роботодавцем для наших працівників, а також відповідальним партнером для громад не тільки у регіонах нашої присутності, але й загалом в Україні», – говорить перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

Генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук підкреслює важливість приєднання Нафтогазу до спільноти сталого бізнесу: «Ми дуже раді бачити серед наших учасників Групу Нафтогаз. Великий бізнес має значущий вплив на регіони, в яких працює, на довкілля, на своїх співробітників, споживачів і партнерів. Коли такі компанії, як Нафтогаз, беруть на себе відповідальність за вплив своєї діяльності на світ, у якому ми живемо, ми наближаємо досягнення Цілей сталого розвитку».

Група Нафтогаз – найбільша вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, що здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного та розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам. Група Нафтогаз налічує 52 000 співробітників. Вона залишається найбільшим платником податків в Україні. Компанія активно залучена до подолання найгостріших викликів національного рівня, допомагає воїнам ООС, вступає у боротьбу з наслідками пандемії коронавірусної інфекції COVID-19, реалізує проекти у сфері соціально значущої інфраструктури.

Глобальний договір ООН – це особлива ініціатива Генерального секретаря ООН і найбільша у світі асоціація корпоративно відповідального бізнесу, що закликає компанії вибудовувати свою діяльність та стратегію з урахуванням Цілей сталого розвитку та на основі десяти універсальних принципів у галузі прав людини, праці, навколишнього середовища та боротьби з корупцією. Станом на липень 2021 року організація налічує 13 555 компаній та організацій із 162 країн світу.

Департамент з інтегрованих комунікацій НАК «Нафтогаз України»

Источник: naftogaz.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: оон, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович