24.09.2020 09:31
Просмотров: 777

Наша мета – повна цифровізація процесів і створення єдиної smart-системи на транспорті, - Владислав Криклій

Наша мета – повна цифровізація процесів і створення єдиної smart-системи на транспорті, - Владислав Криклій

Міністерство інфраструктури України продовжує активно впроваджувати ініціативи, направлені на повну цифровізацію процесів на транспорті та створення єдиної інтелектуальної транспортної системи. Мова йде про розширення електронних сервісів на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua, впровадження єдиного е-квитка SmartTicket та низку інших проєктів.

Про це говорив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій на заході “Infrastructure Digital Day” за участі команди Галузевого центру цифровізації та кібербезпеки.

“Наша головна мета на сьогодні – повністю цифровізувати всі процеси та створити єдину smart-систему на транспорті. І ми впевнено йдемо до цієї мети. Це не лише дозволить забезпечити мультимодальність транспорту та створити цифрові транспортні коридори, а й найголовніше – спростити та зробити більш зручними отримання тих чи інших послуг як для пасажирів, так і для бізнесу. Ми впроваджуємо е-сервіси у всіх сферах транспортної галузі, поєднуючи їх в одну розумну систему. До прикладу, з грудня минулого року, коли ми відкрили транспортний портал електронних послуг e-transport.gov.ua, більше 7 тисяч перевізників зробили понад 450 тисяч замовлень дозволів на міжнародні перевезення. А ще більше 12 тисяч замовлень ми отримали на послуги в електронному кабінеті моряка. Тому ми продовжуємо удосконалювати існуючі механізми і розширюємо перелік майбутніх сервісів, якими також можна буде скористатися зручно, в онлайн-режимі, не виходячи з дому. Бо саме так має працювати цифрова держава для людей”, - наголосив очільник Міністерства.

За словами Владислава Криклія, впровадження таких цифрових рішень на транспорті дозволить Україні швидше інтегруватись у єдину транспортну мережу, що об'єднує Європу з Азією, перетворившись на міжнародний транспортний хаб, а також допоможе у розвитку Шовкового шляху та інших транспортних коридорів.

У ході заходу Владислав Криклій повідомив, що саме сьогодні, 22 вересня, розпочато продаж єдиного е-квитка на транспорт SmartTicket для подорожей поїздами далекого сполучення і міського транспорту у Києві. Цей проєкт реалізує Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки Мінінфраструктури за активної участі Укрзалізниці та інших перевізників. Крім цього, відомство працює над створенням е-порту, цифровізацією портових процесів та інтеграцією з митницею.

“Реформа Укртрансбезпеки, яку ми зараз активно впроваджуємо, також передбачає повну цифровізацію та автоматизацію усіх процесів для виключення людського фактора. Її ключове завдання - запустити систему автоматичного ГВК на дорогах із влаштуванням сучасних комплексів “Зважування у русі”. Вкрай важливий запуск системи WeighControl, яка забезпечуватиме автоматичний збір даних з WІM, портів та стаціонарних ГВК, фотофіксацію відмови та розподіл надходжень від штрафів. Паралельно з цим, працюємо над запровадженням єдиного комплексу інформаційних систем Укртрансбезпеки, е-протоколу, е-ТТН та системою зберігання та управління інформацією, отриманих з нагрудних камер інспекторів, що дозволить контролювати процеси перевірок”, - додав Владислав Криклій.

Разом з командою Галузевого центру цифровізації та кібербезпеки та експертами ринку очільник Міністерства презентував понад 10 проєктів, пов’язаних з цифровізацією галузі. Окрім транспортного порталу електронних послуг і єдиного е-квитка SmartTicket, це перший державний платіжний сервіс PayGovUA, галузева система кіберзахисту i-Cyber, автоматизована система оплати проїзду АСОП, цифрова стратегія Мінінфраструктури, проєкт цифрової модернізації кампусу відомства Digital Tower, IT-стратегія Укрзалізниці, проєкт впровадження системи автоматизації та обробки заявок на безпілотні польоти, Tolling-системи та інше.

Участь в Infrastructure Digital Day взяли Віцепрем’єр-міністр та Міністр цифрової трансформації Михайло Федорів, генеральний директор Галузевого центру цифровізації та кібербезпеки Володимир Набоков, представники Мінінфраструктури, Державної авіаційної служби, Державної митної служби, КМДА та Маріупольської міської ради, Укрзалізниці, ГЦЦК, Microsoft Україна, VISA, Cisco Україна, громадськість та ЗМІ.

Источник: mtu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович