04.09.2019 10:46
Просмотров: 1583

НАТО дозволило використовувати українській армії систему LOGFAS

НАТО дозволило використовувати українській армії систему LOGFAS

Секретаріат штаб-квартири НАТО з консультацій, командування та управління (СЗВ) включив Україну до переліку держав, які використовують програмне забезпечення LOGFAS.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

Сервіс підтримки логістичних операцій LOGFAS (Logistic Functional Area Services) – інтегрований набір програмних систем, що розроблений для підтримки логістичного забезпечення НАТО. Сервіс дозволяє користувачам збирати, зберігати, оборобляти, аналізувати, відображати та розповсюджувати інформацію для підтримки логістичних операцій.

Заступник начальника Генштабу генерал-лейтенант Радіон Тимошенко підписав проєкт Ліцензійної угоди між Міністерством оборони України та Агенцією НАТО зі зв’язку та інформації, яка була передана Управлінню розвитку автоматизації ЗС України для завершення відповідних процедур та подальшого використання програмного забезпечення LOGFAS.

Як повідомляють у Генштабі, це стало відповіддю на відповідне звернення Генерального штабу ЗС України та результатам наполегливої роботи. Ліцензійна угода набирає чинності з дня її підписання сторонами та діє протягом 5 років.

Інформаційна система LOGFAS використовується НАТО з 1995 року. Зараз LOGFAS успішно використовується для підтримки логістичного забезпечення НАТО під час операцій та навчань.

LOGFAS взаємодіє з системами НАТО та національними системами, такими як інформаційні системи оперативного планування TOPFAS для планування медичної підтримки, управління подіями JOCWatch, текстових повідомлень JChat, трекінгу NIRIS, ІС ситуаційної обізнаності IGeoSit та NCOP.

Використання ІС LOGFAS потребує наявності ряду базових сервісів (Standard Workplace Services including, Network Services, Desktop Services, Windows Platform Services, Core-GIS, Active Directory, Symbology Server, Track Management and COP Management Services). Тобто для використання ІС LOGFAS необхідна належна інформаційна інфраструктура, зокрема комп’ютерні мережі передачі даних.

НАТО використовує два основних типи процесів планування. Один з них – оперативне планування – покриває планування пов’язане з конкретними операціями (місіями). Інший процес – оборонне планування – має справу з розробкою достатніх спроможностей для виконання майбутніх операцій.

Логістичне планування є частиною як оперативного так і оборонного планування. Логістичні спроможності НАТО є ключовим елементом стратегічних документів НАТО. Логістичні спроможності мають бути розроблені таким чином щоб підвищити ефективність використання національних ресурсів, спростити та пришвидшити логістичні потоки й надати командуванню допомогу для виконання завдань. Це вимагає своєчасної, правильної й точної логістичної інформації. Командування має отримувати таку інформацію за найкоротший час та має бути регулярно проінформоване про зміни.

До складових LOGFAS належать:

ACROSS (Allied Commands Resource Optimisation Software System). Для підтримки прийняття рішень в плануванні запасів (stockpiles), зокрема боєприпасів та амуніції, що є критичними для здійснення операцій. Описана вище в розділі щодо інформаційної підтримки логістики в оборонному плануванні.

GEOMAN (Geographical Data Management Module). Використовується для відображення географічних (картографічних) даних.

LDM (LOGFAS Data Management Module). Для управління даними не географічного характеру (предмети, підрозділи і сили, організація сил та підпорядкованість, запаси та профілі поповнення запасів сил, план операції, визначення вимог та ін.).

SPM (Sustainment Planning Module). Для оперативного планування логістичного забезпечення підрозділів. Може бути використана для планування довготермінових запасів, логістичного забезпечення підрозділів під час операцій.

ADAMS (Allied Deployment and Movements System). Для планування, оцінки та моделювання (симуляції) переміщення та транспортування для підтримки операцій. Призначена для зменшення часу на планування розгортання та надання засобів для обміну між країнами даними та планами розгортання.

CORSOM (Coalition Reception, Staging and Onward Movement). Призначена для планування, моніторингу і усунення конфліктів при діях з прийому, організації та переміщенні далі (RSOM) сил при розгортанні. Включаючи виконання та управління розгортанням сил використовуючи Детальні плани розгортання (DDP) з ADAMS.

SDM (Supply Distribution Module). Для верифікації та моделювання (симуляції) спланованого логістичного забезпечення.

EVE (Effective Visual Execution). Для оперативного контролю логістичного забезпечення виконання операцій.

LCM (LOGFAS Connection Manager Module). Для управління базами даних.

LOGREP (Logistic Reporting Tool). Використовується для створення зокрема стандартних звітів LOGUPDATE та LOGASSESSREP, а також аналізу карт та мереж, створення та управління профілями сил, наявними запасами (holdings) та списками предметів (постачання, RIL).

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович