29.09.2020 08:46
Просмотров: 839

НБУ про валютну політику, співпрацю з МВФ і плани на майбутнє

НБУ про валютну політику, співпрацю з МВФ і плани на майбутнє

Чи змінює Національний банк підходи у валютній політиці? Як просувається Україна у співпраці з МВФ? Чи планує Національний банк фінансувати державний бюджет? На ці та інші питання в своєму першому інтерв’ю виданню LIGA.net відповів заступник Голови НБУ Юрій Гелетій. Наводимо ключові тези:

Між новим головою НБУ та керівництвом місії МВФ вже налагодився нормальний діловий діалог. Тепер наша задача – показати, що Україна виконує структурні маяки та досягнуті домовленості. Це має стати тригером для початку онлайн-місії МВФ. Сподіваємося, що вона відбудеться у жовтні-листопаді і Україна отримає фінансування від Фонду вже цього року.

НБУ не відмовлявся і не збирається відмовлятися від плаваючого курсоутворення. Курс рухатиметься в обидва боки. Погіршення кон’юнктури валютного ринку у вересні не пов’язане з пропозицією – зростає попит, у першу чергу, з боку імпортерів споживчих товарів. Також валюту активно купували підприємства, які мали виплати за зовнішніми запозиченнями. Водночас фундаментальних чинників для якогось довгострокового послаблення гривні ми не бачимо. Наш експорт під час кризи знизився значно менше за імпорт.

Дедоларизація економіки – один з пріоритетів Стратегії розвитку фінансового сектору до 2025 року. Певних успіхів ми вже досягли. Ставки за гривневими депозитами суттєво знизилися, але ніхто не "штурмує" обмінники, щоб перекласти заощадження в долар. Це, безумовно, свідчить про те, що люди починають звикати до послідовної політики НБУ, спрямованої на забезпечення низької та стабільної інфляції.

Повний текст інтерв’ю – за посиланням https://finance.liga.net/ekonomika/interview/u-nas-net-dogovorennostey-o-dollare-po-30-pervoe-intervyu-glavnogo-po-valyute-v-nbu?fbclid=IwAR3voQQHtyUXHzDsmpxOww2iBNXkE2RLvg3pfL4uwciX8JlYU9ZgXsFpTTU

Источник: facebook.com / Національний банк України

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: валюта, нбу

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович