02.05.2020 12:41
Просмотров: 1041

ІНФОКАРТА: багатофункціональний катер "Кайра-150"

ІНФОКАРТА: багатофункціональний катер Кайра-150

Як стратегічний виробник озброєння та військової техніки для сил оборони та безпеки України, Укроборонпром прагне аби в арсеналі українського війська було більше сучасного, якісного, високотехнологічного та надійного озброєння, здатного захистити нашу державу та зберегти життя наших військових.

Інфокарта – це у зручний спосіб структурована інформація про перспективні продукти підприємств-учасників Укроборонпрому, які здатні захистити Україну на землі, на воді та в небі.

#UOPnaVodi представляє: багатофункціональний катер "Кайра-150"

Розробник: ДП "Дослідно-проектний центр кораблебудування" (м. Миколаїв). Підприємство має 45-річний досвід проектування надводних кораблів та катерів та є головною організацією в Укроборонпромі з питань науково-технічного забезпечення за напрямком "кораблебудування".

Що це: Багатофункціональний катер "Кайра-150" є уніфікованою "платформою", на базі якої може бути побудовано ціле сімейство катерів: від бойових версій – до версій іншого призначення. Катер повністю оптимізовано за габаритами та технічним оснащенням, що є результатом проведення власних науково-дослідних та маркетингових досліджень.

ІНФОКАРТА: багатофункціональний катер Кайра-150

Призначення: уніфікована "платформа" "Кайра-150" може бути використана для побудови катерів на потребу силових структур Міністерства оборони та Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної поліції України та інших установ.

Характеристики:

● Водотоннажність – біля 155 тонн.

● Максимальна довжина – 38 метрів.

● Максимальна ширина – 7 метрів.

● Осадка – 2 метри.

● Корпуси катерів можуть бути виконані зі сталі, алюмінієво-магнієвого сплаву або композитного матеріалу в залежності від вимог, що висуваються замовником.

● Конструкція катера дозволяє встановлювати на катер артилерійське озброєння, ракетні системи малої дальності або сучасні мінно-пошукові комплекси та рятувальне обладнання.

Переваги:

● Комфортні умови для особового складу без втрати можливості розташування різноманітних технічних засобів.

● Застосування гіроскопічного заспокоювача хитавиці (що суттєво підвищує життєдіяльність екіпажу на хвилюванні в усьому діапазоні швидкостей).

● Можливість встановлення стаціонарної компактної гідроакустичної станції, підрулюючого пристрою для підвищення маневреності на малих швидкостях.

Версії: підприємством опрацьовано реалізацію проєкту у 9 варіантах:

● патрульний;

● протидиверсійний;

● шукач мін;

● берегової охорони;

● пошуково-рятувальний;

● протипожежний;

● водолазний;

● учбовий;

● санітарний.

ІНФОКАРТА: багатофункціональний катер Кайра-150

Статус: проєкт катера "Кайра-150" був вперше представлений широкій аудиторії на Міжнародній виставці "Зброя та безпека 2019". Наразі проект включено до лінійки продукції підприємства, ведеться активний пошук потенційних замовників як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович