23.08.2019 10:24
Просмотров: 910

"Ни одного старого чиновника" (с)? Арахамія повідомив про рішення «Слуги народу» щодо міністрів свого уряду

Ни одного старого чиновника (с)? Арахамія повідомив про рішення «Слуги народу» щодо міністрів свого уряду

Обраний народний депутат, четвертий номер у списку пропрезидентської партії «Слуга народу» Давид Арахамія озвучив деякі партійні рішення щодо міністрів майбутнього уряду, який партія має намір сформувати за нового складу парламенту.

Зокрема, сказав він у коментарі телеканалові «Наш. Максі-ТВ», в партії вже визначилися з кандидатом на посаду міністра закордонних справ України. «Але не буду називати прізвище, треба, щоб офіс президента це коментував», – додав він.

Щодо міністра оборони, сказав Арахамія, «шорт-лист ще наповнюється, там неповна визначеність». При цьому він уточнив, що в цьому списку кандидатур немає Арсена Авакова, нині міністра внутрішніх справ.

Крім того, додав Арахамія, кілька міністрів чинного уряду мають шанс залишитися в новому Кабінеті міністрів. Серед іншого, заявив він, найбільша, хоч і не стовідсоткова, ймовірність залишитися в Оксани Маркарової, нині міністра фінансів.

Крім того, сказав Арахамія, є багато інших людей, які обговорюються на посади в новому уряді, в тому числі Арсен Аваков, нині голова МВС, і Уляна Супрун, нині виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я. Але він додав: «Конкретніше сказати не можу».

Попереднього дня, 21 серпня, Арахамія заявляв, що ім’я нового прем’єр-міністра стане відоме 29 серпня, в день першого засідання новообраного складу Верховної Ради 9-го скликання. Тоді ж він казав, що всі члени чинного уряду «мають шанси» залишитися в новому складі Кабінету міністрів, але один міністр «точно» збереже посаду – не уточнивши, кого має на увазі.

Також, як сказав тоді новообраний депутат, представники інших політичних партій відмовилися пропонувати своїх кандидатів на посади в Кабінеті міністрів.

Сам Давид Арахамія є висуванцем партії на посаду голови фракції «Слуги народу» в новому складі парламенту.

Пропрезидентська партія «Слуга народу» здобула за підсумками позачергових парламентських виборів понад 250 мандатів депутатів Верховної Ради. Цього достатньо, щоб сформувати однопартійний уряд без допомоги жодних союзників.

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: кабмин

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович