26.03.2020 07:11
Просмотров: 883

Низка депутатів «Слуги народу» закликає підтримати законопроєкт проти повернення «Приватбанку» Коломойському

Низка депутатів «Слуги народу» закликає підтримати законопроєкт проти повернення «Приватбанку» Коломойському

В разі, якщо законопроєкт, який блокує повернення банку колишнім власникам, провалиться, Україні загрожує дефолт, застерігають парламентарі

Група народних депутатів від партії «Слуга народу» висловилася на підтримку законопроєкту №3260, який унеможливлює повернення націоналізованих банків колишнім власникам. Таку заяву парламентарі поширили 25 березня під теґом «#ніДефолту».

Як зазначають автори, законопроєкт знімає ризики розбалансування фінансової системи України, а його ухвалення – «єдиний шанс для України отримати кредит від МВФ та уникнути дефолту». На думку депутатів, українська економіка наразі не зможе самостійно впоратися з викликами в умовах глобальної економічної кризи та пандемії коронавірусної інфекції.

«Оголошення дефолту призведе до катастрофічних наслідків для нашої державності. Ми перестанемо бути надійними партнерами, щонайменше 10 наступних років нас оминатимуть усі міжнародні інвестори, ми не зможемо отримати від міжнародних фінансових інститутів жодних кредитів, без яких неможливо буде стимулювати економіку та провести успішні реформи. Державні активи будуть скуповуватися за безцінь. Гривня впаде, інфляція буде неконтрольованою, зростатиме безробіття», – застерігають парламентарі.

Аби уникнути такого розвитку подій, автори заяви закликали парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики невідкладно розглянути документ.

Вони також звернулися до колег по фракції та парламенту із закликом поширити заяву і підтримати законопроєкт.

«Віримо, що більшість з наших колег свідомі своєї відповідальності за долю держави та розуміють всю складність ситуації, в якій опинилася Україна. А тому, незважаючи на загрозу коронавірусу, вони без вагань прийдуть до парламенту та підтримають законопроєкт», – підсумовують депутати.

Серед представників президентської партії, які поширили заяву: Андрій Мотовиловець, Марина Бардіна, Лада Булах, Єгор Чернєв, Дмитро Гурін, Анастасія Красносільська, Тетяна Циба, Віталій Безгін, Микита Потураєв, Єлизавета Ясько, Ірина Борзова, Вадим Галайчук, Вікторія Подгорна, Гео Лерос, Ігор Василів, Єлізавета Богуцька, Олександр Маріковський.

Кабінет міністрів 24 березня зареєстрував у парламенті оновлений законопроєкт про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності (№3260). Цей документ погоджений із Міжнародним валютним фондом і зокрема передбачає, що визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

Водночас двоє народних депутатів «Слуги народу» – Олександр Дубінський та Ігор Палиця – внесли альтернативні до нього законопроєкти, тексти яких наразі недоступні.

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів «Приватбанку», найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Як заявили в НБУ, до націоналізації «Приватбанку» завдали збитків щонайменше на 5,5 мільярдів доларів.

Коломойський назвав «маячнею» опубліковані Національним банком України дані. Наразі ексакціонери банку домагаються скасування націоналізації в судах.

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: банк, рада

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович