23.12.2019 10:12
Просмотров: 1305

Нові правила перетину кордону з РФ: Пристайко перерахував переваги для українців

Нові правила перетину кордону з РФ: Пристайко перерахував переваги для українців

Цифрова база даних з біометричними паспортами є швидким та дієвим інструментом допомоги від українських консулів

Додаткові гарантії дає українцям запровадження з 1 березня закордонних паспортів для поїздок до Росії. Передусім, від цього очікують менших черг на кордоні, швидшого контролю та надійніших поїздок. Про це розповів міністр закордонних справ Вадим Пристайко у коментарі на Твіттері.

За словами міністра, виїзд громадян України за закордонним паспортом до Росії дає можливість не допустити втечі від відповідальності боржників по аліментах та осіб, які порушили український закон.

"Відтепер прикордонники швидше і без перешкод отримають повну картину про те, хто залишає нашу державу і з чим. Поїздки виключно за закордонним паспортом до РФ дають додаткові гарантії. Втрата старої аналогової "книжечки" - це 9 кіл пекла бюрократії для повернення в Україну", - написав Пристайко.

Він також додав, що цифрова база даних з біометричними паспортами є швидким та дієвим інструментом допомоги від українських консулів.

Нагадаємо, 18 грудня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що з 1 березня для громадян України перетин кордону з Росією буде здійснюватися за закордонним паспортом саме при виїзді з нашої держави. При в'їзді до України з території РФ прикордонники все ще пропускатимуть українців за внутрішніми паспортами і свідоцтвами про народження.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович