23.10.2020 06:51
Просмотров: 802

О. Данілов: Нашим пріоритетом є виробництво високоточної зброї

О. Данілов: Нашим пріоритетом є виробництво високоточної зброї

Україна обов’язково здобуде перемогу у війні, яку розв’язала Російська Федерація. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час прямого включення з Вашингтоном на тему «Квест для зрілої нації», організованого Центром американсько-українських відносин, Українським конгресовим комітетом Америки та Американською радою з питань зовнішньої політики.

О. Данілов проаналізував поточну безпекову ситуацію у Східній Європі, зазначивши, зокрема, що післявиборча ситуація у Білорусі є для України викликом зважаючи на російський чинник.

Говорячи про сучасний стан українських Збройних Сил, О. Данілов підкреслив, що вони стали «набагато сильнішими і добре озброєними» порівняно з тим, якою була армія на початку російської агресії, і поступово наближаються до стандартів НАТО.

Сьогодні на оборонні потреби виділяється не менше 5% ВВП, сказав він. Зокрема запланований у проекті бюджету на 2021 рік обсяг фінансування сектору безпеки і оборони України становить 5,93% від ВВП. «Якщо раптом РФ зважиться на ескалацію, матиме потужну відсіч», - заявив Секретар РНБО України.

Він також подякував міжнародним партнерам за надання Україні всебічної допомоги у безпековій сфері. «Цього року сталася важлива подія – Україна набула статусу члена Програми розширених можливостей НАТО, - сказав О. Данілов. – Це свідчення підтримки наших дій». «Ми разом з міжнародними партнерами розбудовуємо сучасну, потужну армію», - додав Секретар РНБО України.

Він нагадав, що у Стратегії національної безпеки, затвердженої Указом Глави держави Володимира Зеленського 14 вересня цього року, набуття повноправного членства України у Європейському Союзі та НАТО визначені пріоритетами національних інтересів України та забезпечення національної безпеки.

Серед пріоритетів державної політики Секретар РНБО України також назвав реформування ОПК «з максимальною корпоратизацією та залученням країн НАТО до спільного виробництва озброєння на території України».

«Ми уважно слідкуємо за конфліктами, які зараз тривають, і розуміємо, що нашим пріоритетом є виробництво високоточної зброї у боротьбі з окупантом», - зазначив О.Данілов.

Источник: rnbo.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

27.03.2024 07:00    160
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович