06.06.2020 06:51
Просмотров: 993

О. Данілов: Ніякого Радянського Союзу не буде. Ми розуміємо, яким має бути оборонно-промисловий комплекс

О. Данілов: Ніякого Радянського Союзу не буде. Ми розуміємо, яким має бути оборонно-промисловий комплекс

У інтерв'ю телеканалу «24 канал» О. Данілов спростував помилкові судження деяких псевдофахівців, що створення державної інституції, яка опікуватиметься проблемами оборонно-промислового комплексу – це повернення до радянських зразків управління цією сферою.

«Ніякого Радянського Союзу не буде. Ми розуміємо, яким має бути ОПК, і без синергії з приватним сектором та людьми, які мають бажання вкладати гроші, «Укроборонпром» далеко не піде», – заявив О.Данілов.

Секретар РНБО України наголосив на тому, що зміни організації роботи оборонно-промислового комплексу здійснюватимуться згідно з рішенням РНБО України від 18.02.2020 «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки», уведеного в дію Указом Президента України від 27 лютого 2020 року № 59.

При цьому він зазначив, що визначення долі Держконцерну «Укроборонпром», а саме вирішення питання щодо організаційно-правової форми роботи підприємств, що входять до його складу, є частиною реформування українського оборонно-промислового комплексу та буде здійснюватися Урядом.

О. Данілов наголосив, що підприємства ОПК мають насамперед сконцентруватися на забезпеченні Збройних Сил України сучасним високоточним озброєнням та розвитком сучасних технологій. Це дозволить ефективно реагувати на зовнішні виклики.

«Це реформа не «Укроборонпрому», який займає 30% на ринку, а решта – приватні компанії, – пояснив Секретар. – Цей сектор є дуже вразливим до багатьох питань, і повірте, майже кожне підприємство має велике бажання, щоб держава йому допомагала».

На його думку, кардинальна зміна підходів до управління ОПК має розв’язати проблему недостатнього рівня координації суб’єктів військово-промислової політики, зокрема відсутності профільного координуючого органу.

У цьому контексті О. Данілов наголосив на необхідності створення профільного міністерства, яке відповідатиме за формування і забезпечення реалізації державної військово-промислової політики, та запровадження посади віцепрем’єр-міністра, до повноважень якого, зокрема, буде віднесено питання реформування ОПК.

В інтерв'ю Секретар РНБО України також відповів на питання щодо удосконалення системи територіальної оборони України. Зокрема, наголосив на необхідності вироблення єдиних підходів до розробки її архітектури та ухвалення Верховною Радою України відповідного законопроєкту.

О. Данілов також звернув увагу на те, що ухвалення закону про територіальну оборону України зобов’язує розробити деякі регулюючі нормативно-правові акти, зокрема про регламент обігу зброї. Адже для того, щоб структурні підрозділи територіальної оборони могли повноцінно виконувати свої функції, вони мають бути озброєні.

«Сьогодні дуже багато є процесів, які відбуваються в нашому суспільстві, і сьогодні просто так взяти і роздати зброю, сказати, що вона має бути в усіх – в мене є велике питання», – зазначив О.Данілов та водночас акцентував увагу на тому, що «згідно з Конституцією і нашими переконаннями, кожен громадянин має бути підготовлений для захисту нашої держави».

Источник: rnbo.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович