02.10.2020 08:14
Просмотров: 738

О. Данілов: Забезпечення сталого функціонування ГТС у зимовий період є одним з пріоритетів державної політики в енергетичній сфері

О. Данілов: Забезпечення сталого функціонування ГТС у зимовий період є одним з пріоритетів державної політики в енергетичній сфері

Забезпечення сталого функціонування газотранспортної системи у зимовий період є одним з пріоритетів державної політики в енергетичній сфері. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час засідання Ради експертів з питань енергетичної безпеки, присвяченого обговоренню комплексу питань функціонування ринку природного газу.

Учасники засідання обговорили поточний стан справ на ринку природного газу, проблемні питання його функціонування та пропозиції щодо удосконалення його роботи, а також питання щодо стану та проблемних питань диверсифікації джерел постачання природного і скрапленого газу в Україну.

О. Данілов наголосив, що питання енергетичної безпеки є предметом особливої уваги Президента України Володимира Зеленського і перебувають під контролем Глави держави.

Секретар РНБО України звернув увагу на існування ряду складних проблем на ринку газу, насамперед кризи неплатежів. За його словами, найбільш негативною тенденцією на ринку газу є безпрецедентне падіння рівня розрахунків за газ, які на сьогодні становлять 39% за всіма категоріями споживачів.

Також, за його словами, не врегульовано питання закупівлі природного газу для балансування газотранспортної системи, зберігається заборгованість підприємств теплокомуненерго, ТЕЦ та операторів газорозподільних мереж перед постачальником природного газу.

На думку Секретаря РНБО України, зважаючи на ухвалення парламентом законів про ринок землі та Національну інфраструктуру просторових даних, який є однією зі складових запуску прозорої земельної реформи, необхідно, аби інформація про об’єкти системи ГТС – газопроводи, компресорні станції та цехи, підземні сховища газу, газорозподільчі станції, під’їздні шляхи та захисні споруди, а також щодо її можливостей та перспектив розвитку «була чітко валідована» на законодавчому рівні і перебувала у віданні однієї державної інституції.

О. Данілов також закликав учасників засідання до активної роботи у складі робочих груп, які працюватимуть над створенням Стратегій економічної безпеки, енергетичної безпеки, екологічної безпеки та адаптації до зміни клімату, кібербезпеки України тощо.

Источник: rnbo.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

04.01.2024 07:39    256
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович