16.02.2019 09:58
Просмотров: 1074

О. Турчинов: У Росії дві стратегії впливу на вибори в нашій державі

О. Турчинов: У Росії дві стратегії впливу на вибори в нашій державі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Головою Міжнародної місії зі спостереження за виборами 2019 року в Україні Евгеном Чолієм.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання проведення президентських та парламентських виборів в Україні в 2019 році в контексті спроб РФ вплинути, зірвати або дискредитувати виборчий процес у нашій державі.

За словами О. Турчинова, РФ намагається впливати на вибори в Україні, використовуючи широкий спектр гібридних технологій (кібернетичні, інформаційно-пропагандистські тощо).

«Спостерігається активізація агентурних мереж, проросійських політичних проектів та ЗМІ, зростає і терористична загроза. У випадку нездатності проведення зручного для РФ кандидата та посилення впливу проросійських сил, Кремль намагатиметься всіма шляхами скомпрометувати або зірвати виборчий процес, що може значно дестабілізувати ситуацію в нашій державі», - наголосив Секретар РНБО України.

О. Турчинов зазначив, що силові структури в Україні будуть діяти виключно у межах законодавства і Конституції, не впливаючи на хід виборчого процесу, «але всіляко протидіючи будь-яким намаганням зірвати, скомпрометувати, фальсифікувати чи впливати на волевиявлення громадян».

Своєю чергою, Евген Чолій підкреслив, що всі члени Світового конгресу українців, представником якого він також є, «розуміють, що Україна протистоїть брутальній російській агресії». «Ми всі розуміємо підстави, чому Україна не допускатиме на свою територію спостерігачів з РФ», - сказав він.

Загалом, за словами Е. Чолія, у день виборів в Україні будуть працювати близько тисячі міжнародних спостерігачів, з них більш як двісті - з української діаспори, які вільно володіють українською мовою, «що дозволить їм об'єктивно оцінювати та оперативно реагувати на будь-які ситуації».

«Як спостерігачі за виборами, ми будемо постійно моніторити і всіляко протидіяти спробам РФ дискредитувати вибори в Україні», - сказав Голова Міжнародної місії зі спостереження за виборами 2019 року в Україні.

Источник: rnbo.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович