09.05.2021 10:24
Просмотров: 727

Облдержадміністрації розпочали процес отримання в управління об’єктів позастатутного майна

Облдержадміністрації розпочали процес отримання в управління об’єктів позастатутного майна

Київська обласна державна адміністрація першою підтримала ініціативу Фонду держмайна щодо прийняття в управління майна, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, але залишилось на їх балансах після приватизації, з метою подальшої передачі об’єднаним територіальним громадам Київської області.

Станом на сьогодні Київська обласна державна адміністрація опрацювала переліки об’єктів житлового фонду (багатоквартирних житлових будинків, гуртожитків) в кількості – 169, захисних споруд цивільного захисту в кількості – 29, які у процесі приватизації не увійшли до статутних капіталів господарських товариств.

Передача функцій з управління позастатутним майном в обласні державні адміністрації надасть можливість вирішення соціальних проблем місцевих громад - мешканці отримають можливість вільно розпоряджатися власними помешканнями, а нежитлові приміщення зможуть отримати фінансування на утримання та реконструкцію.

Беручи до уваги актуальність реформи децентралізації, особливо важливим є налагодження спільної взаємодії із територіальними громадами щодо розпорядження державним майном, яке знаходиться в межах відповідної громади.

Після того, як обласні державні адміністрації разом з Державною службою з надзвичайних ситуацій проведуть технічну інвентаризацію та визначать потребу в захисних спорудах цивільного захисту, ОДА може передавати необхідні бомбосховища до об’єднаних територіальних громад та списати зайві.

Таким чином ОТГ отримають власну діючу інфраструктуру із споруд цивільного захисту. Саме об’єднані територіальні громади будуть відповідальні за виготовлення технічної документації та фінансове утримання.

Злагодженні дії Фонду державного майна України та обласних державних адміністрацій дадуть можливість вирішення соціальних проблем місцевих громад, привернути увагу потенційних інвесторів до державних об’єктів, а також значно підвищити ефективність використання державного майна, що в подальшому матиме вагомий вплив на надходження до державного та місцевого бюджетів.

Фонд державного майна України на початку 2021 року ініціював передачу майна, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, але залишилось на їх балансах.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 14 січня 2021 року № 408/1/1-21 Фонд держмайна звернувся до обласних державних адміністрацій з пропозицією підтвердити готовність перейняти функції з управління такими об’єктами, адже відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» місцеві державні адміністрації здійснюють на відповідних територіях державний контроль, зокрема за збереженням житлового фонду та станом захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони).

Внаслідок адміністративно-територіальної реформи, з 2020 року Київська область складається з 69 територіальних громад, об’єднаних в 7 районів: укрупнені Білоцерківський, Бориспільський, Броварський, Вишгородський, Обухівський, Фастівський та новоутворений Бучанський.

Источник: spfu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович