18.03.2019 08:00
Просмотров: 844

Обов’язок української влади не допустити сценарію зриву виборів – Глава держави

Обов’язок української влади не допустити сценарію зриву виборів – Глава держави

«Лише два тижні відділяють нас від голосування 31 березня. Але помиляється той, хто вважає, що це лише день виборів українського Президента. Якби так було просто, хіба б вирували такі пристрасті? Хіба б лилося стільки бруду? Хіба б чинилися спроби розкачати вулицю та спровокувати кровопролиття?», - сказав Президент Петро Порошенко під час спілкування з киянами.

За його словами, всі дуже добре знають ставку цьогорічних виборів. «Чи зможемо зберегти реальну незалежність від Росії? Чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну і зробити її якщо не частиною, то сателітом імперії? Чи допустять українці реванш проросійських сил та перемогу зручних для Росії кандидатів на виборах Президента та Верховної Ради – як явних, так і прихованих? Чи продовжить Україна шлях до Європейського Союзу та НАТО? Бо лише будучи їхнім повноправним членом, можна гарантувати справжню незалежність та безпеку країни», - зауважив Президент.

Петро Порошенко додав, що також важливим є питання чи віддадуть виборці свою державу популістам і маріонеткам олігархів-втікачів і тим самим зроблять абсолютно марними всі страждання, які винесли на власних же плечах у боротьбі з агресором та глибокою кризою, що її спричинила війна.

«От на такі питання нам належить дати відповідь саме зараз протягом цих двох тижнів і 31 березня. Цілій українській нації треба буде дати відповідь шляхом широкої публічної дискусії… І кожному громадянину – сам-на-сам з виборчою урною, за ширмою кабінки для голосування», - зауважив він.

Президент підкреслив: «Ми знаємо ставку цьогорічних виборів. І наш одвічний ворог теж знає. Він маскується. Він здатний мімікрувати. Він спробує вдягати різні маски, втиратися у довіру. Він являється не обов’язково лише в образі обвішаного гранатами путіноїда чи пропагандиста «русского мира». Для нього не проблема вигукнути і «Слава Україні!», і «Слава нації»», чи навіть «Смерть ворогам!», чи «Ганьба!». Не щиро звичайно, а коли треба попрацювати на телекамеру – тільки на це їх і вистачить».

Він зазначив, що саме в цьому переконують деякі події останніх тижнів, коли кампанію із спілкування з виборцями намагаються перевести у формат вуличних заворушень. «Це вже навіть не брудна передвиборча технологія. Це – спроба поставити під загрозу саме проведення виборів, зірвати їх. І це точно не український сценарій», - сказав Президент.

«Обов’язок української влади – цього сценарію ніяк не допустити. Його автори й замовники, спонсори й виконавці усіма правдами й неправдами провокують нас на застосування грубої фізичної сили. Але саме тому що ми сильні, ми не будемо давати їм такого подарунку», - заявив Глава держави.

Источник: president.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович