14.08.2020 07:55
Просмотров: 747

Олексій Данілов: Розвиток людського потенціалу є ключовою умовою формування потужного ОПК

Олексій Данілов: Розвиток людського потенціалу є ключовою умовою формування потужного ОПК

Розвиток людського потенціалу та підготовка фахівців у сфері безпеки і оборони є ключовою умовою формування потужного оборонно-промислового комплексу. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час «круглого столу» на тему «Технології асиметричної протидії зовнішній агресії та шляхи їх ефективного розвитку», організованому Українським інститутом безпекових досліджень.

За словами О. Данілова, зусиллями Апарату РНБО України було проведено комплексний аналіз та напрацьована спільно з Офісом Президента України позиція щодо процесу реформування ОПК та розробки відповідних довгострокових та середньострокових документів оборонного планування.

Результатом цього стало, зокрема, прийняття у лютому 2020 року стратегічного рішення щодо створення профільного міністерства – Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та запровадження посади віце-прем’єр-міністра – міністра, який опікуватиметься розвитком стратегічних технологій та інновацій, до повноважень якого віднесено питання реформування ОПК та розвитку космічної галузі.

О. Данілов підкреслив, що однією з ключових умов формування потужного ОПК є, насамперед, розвиток людського потенціалу галузі. «Без людей, без мізків українців ми не здобудемо перемогу», – сказав він, додавши, що силами Апарату РНБО було проведено аналіз стану системи вищої освіти та підготовки фахівців у сфері національної безпеки і оборони, який незабаром буде переданий на розгляд Президенту України Володимиру Зеленському.

На думку Секретаря РНБО України, сьогодні у світі на передній план виходять кібернетична, біологічна та інформаційна війни, і «весь світ сьогодні воює інтелектом», що вимагає від України прийняття рішень, адекватних сучасним загрозам.

Торкаючись питання фінансування сектору безпеки і оборони України, О. Данілов наголосив на тому, що цього року передбачений найбільший за всі роки незалежності обсяг фінансування – 246 млрд. грн.

У цьому контексті, пріоритетними для формування потужного ОПК, за словами О. Данілова, є подальша розробка передових ракетних систем, розвиток вітчизняної авіації та систем кіберзахисту.

У круглому столі також взяли участь голова Наглядової ради УІБД, академік, перший віце-президент Національної академії наук України, член наглядової ради ДК «Укроборонпром» Володимир Горбулін, віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, член Правління УІБД, директор Центру армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак, член Правління УІБД, директор інформаційно-консалтингової компанії «Дефенс Експрес» Сергій Згурець.

Источник: rnbo.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

27.03.2024 07:00    161
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович