30.05.2019 08:46
Просмотров: 1470

Операція «Бастіон» забезпечить бюджету 2 млрд грн. щомісяця

Операція «Бастіон» забезпечить бюджету 2 млрд грн. щомісяця

Державна фіскальна служба України розпочинає операцію «Бастіон», яка дозволить перекрити канали незаконного переміщення товарів на митну територію України та припинити порушення законодавства у податковій та митній сферах. Про це під час прес-конференції в Одесі розповів в.о. Голови ДФС Олександр Власов.

«Аналітика останніх місяців засвідчила відновлення низки схем, за рахунок яких бюджет втрачає значні суми надходжень, а бізнес працює в нерівних умовах. Саме тому сьогодні існує необхідність в організації дієвих заходів, спрямованих на контроль в режимі 24/7 постачання товарів в Україну від митного кордону до споживача. Операція «Бастіон» - це комплекс заходів, який забезпечить такий контроль», – наголосив Олександр Власов.

За його словами, спецоперація дозволить зменшити тіньову економіку, забезпечить повноту декларування та сплати податків. Крім того, це сприятиме збільшенню надходжень до державного бюджету та покращенню рівня міжнародної співпраці та міжнародного іміджу України.

«Наша головна мета – це наповнення державного бюджету України. Як свідчить аналіз, «Бастіон» дозволить збільшити додаткові податкові та митні надходження на рівні 2 млрд грн. щомісяця», – підкреслив очільник ДФС.

Завдяки посиленим заходам буде забезпечено рівні умови для всіх учасників зовнішньоекономічної діяльності та підтримку вітчизняного виробника. Серед цілей спецоперації також створення прозорого кордону за рахунок відкритості процедур, швидкості та безпечності, зменшення людського фактору та діджиталізація процесів митного оформлення та адміністрування податків. До того ж це створить сприятливий інвестиційний клімат в Україні.

Триватиме операція з 3 червня по 31 грудня 2019 року на всій митній території України. Це – пункти пропуску через державний кордон України, митні пости, відділи (сектори) митного оформлення, місця доставки товарів, місця накопичення та реалізації товарів, ввезених на митну територію України з порушенням чинного законодавства тощо.

На центральному рівні буде створено оперативний штаб, до складу якого увійдуть посадові особи керівного складу підрозділів ДФС, на територіальному – 26 робочих груп у кожному регіоні України. Учасники здійснюватимуть якісний аналіз стану оперативної обстановки у зоні діяльності митниць ДФС, вчасне реагування та припинення механізмів і схем порушень фізичними та юридичними особами вимог податкового та митного законодавства, а також взаємодіятимуть з іншими правоохоронними органами.

«Ми працюватимемо у тісній взаємодії: митний, податковий напрями та податкова міліція. Всі наші підрозділи діятимуть на один результат: ліквідація схем та зменшення частки тіньової економіки. Алгоритм дій чіткий та зрозумілий: від аналізу баз даних та оперативної інформації до руйнування злочинних схем та оцінки цього результату», – зазначив Олександр Власов.

Як відзначив очліьник ДФС, «Бастіон» дозволить припинити формування «схемного податкового кредиту», використання товарів-«прикриття», що мають значно нижчу вартість та одночасно переміщуються з високоліквідними товарами, «піджаків», товарну контрабанду тощо.

http://sfs.gov.ua/data/files/242138.pdf

Источник: sfs.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович