17.06.2021 09:25
Просмотров: 762

Парламент підтримав вихід україни з угоди снд про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності

Парламент підтримав вихід україни з угоди снд про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності

15 червня на засіданні Верховної Ради України схвалено законопроєкт №0088, який передбачає вихід України з Угоди про співробітництво у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності та створення Міждержавної ради з питань правової охорони й захисту інтелектуальної власності. За це рішення проголосували 326 народних депутатів.

Зокрема, Угода була підписана 19 листопада 2010 року в Санкт-Петербурзі та ратифікована Верховною Радою України 21 грудня 2011 року.

Прийняття Закону дозволить привести договірно-правову базу України в рамках СНД у відповідність до сучасних реалій міжнародних відносин. А зобов’язання України, які виникли протягом строку дії Угоди, врегульовані.

Так, представники України тривалий час не беруть участі в засіданнях Міждержавної ради, Україна не бере участі в розробленні проєктів міжнародних договорів у межах СНД, не здійснює у межах угоди обміну патентною, нормативно-методичною документацією у сфері охорони та захисту інтелектуальної власності. Також Україна не застосовує положення Угоди про співробітництво з уповноваженими (компетентними) органами у сфері інтелектуальної власності.

Крім того, у сфері правової охорони й захисту інтелектуальної власності також є чинними низка міжнародних угод, членами яких є держави-члени СНД, серед яких такі угоди як, Угода про торговельні аспекти прав інтелектуальної власності, Всесвітня конвенція про авторське право;

Паризька конвенція про охорону промислової власності, Бернська конвенція про охорону літературних і художніх творів та інші. Ці та інші міжнародні угоди забезпечують належний рівень охорони прав інтелектуальної власності в ході здійснення двостороннього співробітництва.

Довідково:

Закон було розроблено на виконання Рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року «Про припинення дії для України окремих міжнародних договорів, укладених у рамках Співдружності Незалежних Держав», введеного в дію Указом Президента України від 19.05.2018 № 139.

Источник: me.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: кабмин, рада

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович