29.07.2019 07:01
Просмотров: 905

Патріарх Варфоломій передав із Константинополя вітання з Днем Хрещення Руси-України – з чим саме звернувся

Патріарх Варфоломій передав із Константинополя вітання з Днем Хрещення Руси-України – з чим саме звернувся

Із Константинополя привезли мощі апостола Христа Андрія Первозваного. Це вперше Константинополь передав святині до Києва

Вселенський Патріарх Варфоломій передав українцям вітання до 1031-ї річниці хрещення Руси-України. Послання Патріарха Варфоломія українському народові зачитав голова делегації Константинопольського патріархату в Україні митрополит Гальський Еммануїл, який був присутній на літургії до Дня хрещення Русі, повідомляє "Укрінформ".

"Із Константинопольської церкви, яка народила та відродила весь український народ та його квінтесенцію – церковну свідомість, перебуваючи за кілька метрів від того місця, де хрестилася свята княгиня Ольга, з надзвичайною честю та радістю шлемо патріарші благословення та наші побажання всьому божому народові та вітаємо святим цілунком Блаженнійшого митрополита Київського та всієї України Епіфанія, ласкавого пастиря церкви України, і всіх без винятку святих архієреїв, що зібралися тут", – зачитав вітання Патріарха Варфоломія митрополит Галльський.

"По-батьківськи закликаю всіх вас, владу та державні органи, але голоне, побожний народ прийняти в свої обійми нову церкву, метою якої є єднання всіх нас. Це справа святого духа заради вас, задля того, щоб ви раділи у церкві благом всевишнього, який він нам відкрив упродовж століть, дотримуючись божого задуму", – передав Патріарх Варфоломій.

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, у свою чергу, подякував Патріарху Варфоломію і делегації Константинопольського патріархату за слова вітання та благословення і передав Вселенському Патріарху вітання і побажав йому міцного здоров'я.

Зауважимо, що ще у п'ятницю, 26 липня, до Києва привезли мощі апостола Христа Андрія Первозваного.

Їх доправили до Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря. Це вперше Константинополь передав святині до Києва. Зустрічали їх понад 60 єпископів та близько 100 священників. Сьогодні під час богослужіння з нагоди хрещення Руси-України вони стояли на престолі в Софії Київській, де відбулася святкова літургія. Пообіді мощі перевезуть до Свято-михайлівського Золотоверхого собору, де проведуть прощу вірян до чудотворних святинь. Побачити мощі всі охочі ще матимуть змогу у понеділок, до 18 години.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    937
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович