13.08.2018 13:33
Просмотров: 776

Під час ревізії в Харківському національному університеті будівництва та архітектури виявлено порушень більше як на 9 млн грн

Під час ревізії в Харківському  національному університеті будівництва та архітектури виявлено порушень більше як на 9 млн грн

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби під час ревізії  в Харківському національному університеті будівництва та архітектури (далі – Університет) встановлено фінансових порушень на загальну суму 9 132,0 тис. гривень.

Зокрема, не проведення Університетом претензійно-позовної роботи та невжиття заходів щодо своєчасного стягнення дебіторської заборгованості по розрахунках за укладеними договорами про підготовку іноземних студентів за надані освітні послуги та за проживання студентів в гуртожитках стало наслідком спливу терміну позовної давності та втрачено можливість стягнення заборгованості в сумі 680,0 тис. гривень.

За рахунок асигнувань загального фонду кошторису Університетом проведено витрати в сумі 575,9 тис. грн на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, які були включені до вартості платних послуг з навчання та сплачені студентами.

Крім того, посадовими особами Університету були здійснені зайві витрати бюджетних коштів на виплату заробітної плати з нарахуваннями на неї за невідпрацьований час, не виконані обсяги робіт та на виплату доплати за шкідливі умови праці в загальній сумі 318,7 тис. гривень.

Інші порушення фінансової дисципліни на загальну суму 7 456,6 тис. грн  допущені внаслідок заниження вартості об’єктів житлового фонду та невідображення за даними бухгалтерського обліку Університету дебіторської заборгованості за навчання іноземних студентів-контрактників, в межах терміну позовної давності.

Вжитими заходами в період ревізії забезпечено відшкодування виявлених порушень на загальну суму 8 271,2 тис. гривень.

З метою повного усунення виявлених порушень ректору Університету направлено вимогу щодо відшкодування встановлених ревізією порушень в повному обсязі.

За недотримання законодавства з фінансових питань 4-х посадових осіб Університету притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії проінформовано Міністерство освіти і науки України та Харківську місцеву прокуратуру № 2.

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович