07.03.2023 14:14
Просмотров: 406

Підтримати військових та розповісти про спротив Харкова окупантам: на Харківщині пройшов медіамарафон

Підтримати військових та розповісти про спротив Харкова окупантам: на Харківщині пройшов медіамарафон

На Харківщині пройшов благодійний забіг, під час якого волонтери розпочали збір на дрони для військових. Захід відбувся в рамках марафону «Лютий Life», який організував медіацентр Kharkiv Media Hub. Поки журналісти в прямому етері розповідали про спротив України та Харкова російській навалі, а також збирали донати на ЗСУ, троє непрофесійних спортсменів мали пробігти з Харкова до Краматорська – 205 кілометрів за 40 годин.

Григорій Щербань, координатор Kharkiv Media Hub

Цією акцією ми хочемо показати, що звичайні люди можуть робити незвичайні речі, тому що в нас є прихована потужна сила, яка розповсюджується по всьому світу. І коли ми згуртовані і мотивовані – ми можемо перемагати навіть більшого ворога. Це перемога над собою. І всі українці повинні почати з себе. Набути цих навичок – моральних, фізичних – і тоді перемагати.

Стартували з Північної Салтівки, найбільш пораненого району міста. Готувались майже півроку.

Юлія Мележик, волонтер БФ UA Friends

В нас з’явилась мета, що можна бігти і збирати на щось корисне. Найкориснішим зараз є зброя, тому ми вирішили збирати на дрони, які ми купимо потім військовим і передамо. Я сподіваюсь, що в нашої пробіжечки біде ще й така корисна функція. Ми собі так представляли, що треба буде робити зупинки, бо така дистанція безперервно навряд чи підкориться. Будемо робити зупинки на поїсти, на передихнути, але невелички, щоб не заклякнути і не перехотіти бігти.

На старті до марафонців приєднався й харківський екоактивіст, відомий як Біжуча Борода. Планує пробігти невеличку дистанцію, близько 40 кілометрів, щоб підтримати ініціативу. Свого часу чоловік подолав 225 км з Дніпра до Харкова.

Сергій Прескорник, екоактивіст

З таким настроєм і з таким посилом все буде ОК. Незважаючи на те, що йде дощ, сніг, я впевнений, що все вийде так, як планувалося. Я взагалі питав, чи вони готувалися. Ну, вони відповіли, що щось готувалися. Так, важко буде, але ми разом йдемо до перемоги.

Один з учасників – поет Павло Рибарук з Гуцульщини. Своєю участю в марафоні хоче показати єдність українців зі Сходу та Заходу.

Павло Рибарук, волонтер

Всі люди зі сходу на захід, а я з заходу на схід. І мені добре стало у Харкові, в мене тут 1/8 крові, колись мого дідуся сюди вигнали. І це така віддяка, особливо після вчорашнього візиту в Бахмут, я тепер мотивований ще більше. Там зараз вже остання дорога залишилася, люди ще ходять вулицями. З ними поговориш і видно, що деякі вже фаталісти такі, а інші вже просто не витерпають. Дуже складна ситуація.

Через погодні умови забіг довелося закінчити раніше – після снігу з дощем дорога перетворилася на ковзанку, тож добігли марафонці тільки до Ізюму. Збір на дрони для військових триває. Спробу подолати дистанцію Харків – Краматорськ збираються повторити, а взагалі вважають це тренуваннями перед іншим, великим марафоном – з Харкова до Севастополя.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович