30.03.2021 07:32
Просмотров: 701

Пентагон майже місяць розробляв мем про російських хакерів

Пентагон майже місяць розробляв мем про російських хакерів

Міністерство оборони США створило мем про російських хакерів, який набрав трохи більше ніж 400 лайків у Twitter, зате його створенню передували 22 дні роботи й купа бюрократичних зусиль. Історія створення картинки для соцмереж стала відомою завдяки інформаційному запиту громадянки Норвегії.

Про це пише Vice.

29 жовтня 2020 року один із підрозділів Кіберкомандування армії США опублікував зображення ведмедя в стереотипній радянській уніформі, який впускає з рук гелловінського гарбуза, звідки вилітає шкідливе програмне забезпечення у вигляді цукерок.

Радниця департаменту кіберзахисту Збройних сил Норвегії Руна Сандвік зробила запит щодо історії створення цього мему, і Пентагон надіслав їй відцензурований 23-сторінковий звіт.

Річ у тім, що Міністерство оборони США підходить до створення мемів дуже серйозно — перед тим, як їх опублікують, зображення мають бути ретельно обговорені та затверджені після довгої бюрократичної тяганини.

Зокрема на публікацію мему про російських хакерів у Пентагону пішло більш ніж два десятки днів, купа замальовок, внутрішніх переписок тощо. Ідея кінцевого зображення описана в документах так: «Мультяшний ведмідь у радянській уніформі тримає гелловінський кошик для цукерок з назвами вірусів».

Як пояснюють у Пентагоні, незграбний ведмідь — це спосіб тролінгу російських хакерів, які більш за все ненавидять, коли їх зображують як невдах.

«Росія ненавидить, коли її вважають милою або приємною, тому ми хочемо вивести їх із себе. Ми не хочемо чогось такого, що вони б змогли помістити на свої футболки. Ми хочемо чогось, що змусить їхнього боса збожеволіти, коли він побачить це в PowerPoint», — зазначив один із чиновників.

Кіберкомандування також пояснило, чому робить погані меми. За даними відомства, вони «перекладають витрати на противників, розкриваючи їхнє шкідливе програмне забезпечення», а зображення «використовуються для збільшення взаємодії та резонансу з галуззю кібербезпеки».

При цьому в Пентагоні пояснили, що насправді «зображення може не відображати поведінку суперника».

Источник: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 07:03    170
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович