06.08.2022 10:29
Просмотров: 695

Пентагон назвав перешкоди для ліквідації ядерної зброї у світі

Пентагон назвав перешкоди для ліквідації ядерної зброї у світі

Міністерство оборони США «не бажає нічого більше, ніж повної ліквідації всієї ядерної зброї у світі», але нині для цього є чимало перешкод.

Про це сказав заступник міністра з питань політики Колін Каль, виступаючи у віртуальному режимі на конференції ООН щодо виконання Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, що проходить у Нью-Йорку, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішня обстановка у сфері безпеки складніша, ніж будь-коли після закінчення холодної війни... - сказав він. - Безліч викликів впливають на прогрес у досягненні цілей Договору про нерозповсюдження ядерної зброї».

Серед перешкод на шляху до ліквідації всієї ядерної зброї Каль назвав «неспровоковане вторгнення росії в Україну та бездумну ядерну риторику»; швидке розширення, модернізацію та диверсифікацію потенціалу ядерної зброї в Китаї, а також його брязкання зброєю в Тайванській протоці; проблеми з Іранською ядерною угодою; можливі приготування Північної Кореї до проведення чергового ядерного випробування.

Він нагадав, що в березні цього року Пентагон підготував свою стратегію національної оборони та огляд ядерної політики для Конгресу.

Несекретні версії цих матеріалів мають стати загальнодоступними в найближчому майбутньому, додав він.

За його словами, в огляді робиться акцент на прихильності США ядерній модернізації задля безпечного, надійного та ефективного ядерного стримування, вжитті заходів зниження ролі ядерної зброї у світі, контролі над озброєннями, посиленні безпеки за допомогою неядерного потенціалу, взаємодії між ядерними державами для зміцнення стратегічної стабільності й зменшення ризику ядерної війни.

«Сполучені Штати відверто визнають і підтверджують, що ядерну війну не можна виграти й ніколи не можна вести, - сказав він. - Ми закликаємо держави, які володіють ядерною зброєю, взаємодіяти зі США для зниження ризиків і забезпечити прозорість щодо ядерного потенціалу й доктрини».

Конференція країн-учасниць Договору про нерозповсюдження ядерної зброї триває з 1 по 26 серпня у Нью-Йорку.

Як повідомляв Укрінформ, заступник глави МЗС України Микола Точицький під час виступу на конференції, наголосив, що рф загрожує сьогодні міжнародній безпеці, вдаючись до атак на ядерні об'єкти, розташовані на території України.

Джерело: ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:31    70
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович