30.08.2019 07:39
Просмотров: 808

Понад 80 % складу Міноборони — цивільний персонал

Понад 80 % складу Міноборони — цивільний персонал

Про це повідомив заступник директора Департаменту — начальник управління воєнної політики Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України Сергій Масловський під час брифінгу в Інформагентстві Міноборони АрміяInform, розповідаючи про ефективність процесу імплементації Закону України «Про національну безпеку України».

За його словами, Закон України «Про національну безпеку України» — це підсумковий документ цілої низки стратегічних документів, який почали розробляти ще у 2015 році. Міноборони безпосередньо брало участь у розробці Стратегії національної безпеки, Воєнної доктрини, Стратегічного оборонного бюлетеня. Ці основоположні стратегічні документи визначили перспективи нашого руху до Євроатлантичних стандартів щодо реформування системи військового керівництва, розподілу повноважень, оборонного планування та щодо інших питань.

Визначені цим законом основні завдання і цілі стосуються змін у системі військового керівництва Збройними Силами України. Наразі завдання передбачають повну трансформацію системи управління, що існує, до кінця наступного року.

— Наприкінці минулого року Міноборони стало фактично цивільним органом управління. Частка цивільного персоналу вже перевищила 80 %. Основоположним документом став «Наказ Міністра оборони № 141 про трансформацію системи об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління у ЗС України». Вперше в національній історії цим документом були затверджені основні принципи військового управління, — сказав Сергій Масловський.

Також він додав, що ці принципи — це той шлях, який пройшли всі наші сусіди на Заході перед вступом до НАТО.

— Нині відбувається активна реформа органів військового управління, передусім Генерального штабу, який набуває все більше ознак стратегічного штабу, притаманних державам-членам НАТО. Впроваджуємо J-структуру. Окрім цього, впроваджуємо планування на основі спроможностей — це теж основний метод планування, який застосовують у країнах Альянсу, — наголосив Сергій Масловський.

Крім цього, відповідно до ЗУ, передбачено фінансування сил оборони на рівні не менше ніж 3 % від запланованого ВВП. Цього року ми маємо видатки на оборону обсягом 2,67 % від ВВП.

Інформагентство Міноборони АрміяInform

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович