29.06.2020 07:44
Просмотров: 865

Представники 20 підприємств увійшли до науково-технічної ради Укроборонпрому

Представники 20 підприємств увійшли до науково-технічної ради Укроборонпрому

Затверджено персональний склад Науково-технічної ради Державного концерну "Укроборонпром" – до неї увійшли представники 20 конструкторських бюро, науково-дослідних інститутів та підприємств-учасників Концерну з різних секторів: авіабудування, бронетанкової техніки, радіолокації, радіозв’язку та спеціального приладобудування, суднобудування та морської техніки, високоточної зброї і боєприпасів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні НТР.

Серед підприємств, які беруть участь у роботі цього дорадчого органу Концерну: Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова, ДП "Антонов", ДП "Запорізьке машинобудівне КБ "Прогрес" імені академіка О.Г. Івченка, "НВК "Іскра", ДП НВК "Зоря"-"Машпроект", ДП "Дослідно-проектний центр кораблебудування", ДП Держ ККБ Луч, ДАХК "Артем" та інші.

Представники 20 підприємств увійшли до науково-технічної ради Укроборонпрому

"Цього місяця було затверджено Положення про Науково-технічну раду Укроборонпрому, одними з основних завдань якої є визначення перспективних напрямів наукової та науково-технічної діяльності підприємств Концерну, а також надання науково-обґрунтованих рекомендацій формування та реалізації державних програм розвитку ОВТ та програм створення нових технологій. Попри карантин, за 2 місяці роботи нам вдалося побудувати ефективну співпрацю із представниками легендарних конструкторських бюро Укроборонпрому, передових підприємств та унікальних науково-дослідних інститутів, які увійшли до складу Ради. Ми покладаємо великі сподівання на роботу НТР. Для нас це і консультаційна основа для конструкторської реформи, і передумова створення передового центру інновацій, і платформа для комунікації та координації дій у сфері новітніх розробок, – заявив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавичус.

З моменту перезапуску роботи Науково-технічної ради було визначено перелік перспективних інноваційних продуктів, який стане основою продуктової стратегії Концерну, узгоджено новий формат подання ініціативних дослідно-конструкторський робіт, запущено реформу конструкторського напрямку.

"Ми розпочали велику трансформацію конструкторського напрямку, особливо в частині, яка стосується інтелектуальної власності та навчання конструкторів. Ми провели внутрішнє оцінювання і визначили, що однією з важливих сфер розвитку компетенцій наших конструкторів є проектний менеджмент. Тому ми розробили перший етап впровадження проектного менеджменту для конструкторських проектів, незабаром проведемо відповідне навчання. Це допоможе оновити інструменти та підходи до розробок за рахунок оптимізації процесів та суттєвого скорочення терміну таких робіт", – переконана заступник генерального директора з інновацій Концерну Надія Васильєва.

Науково-технічна Рада ДК "Укроборонпром" – це дорадчий орган, покликаний координувати зусилля профільних дивізіонів та конструкторських бюро підприємств-учасників Концерну для розвитку науково-технічних розробок та інноваційного напрямку.

Роботу НТР Концерну було перезапущено у квітні 2020 року, після восьмирічної перерви. Науково-технічну раду очолює Генеральний директор Концерну Айварас Абромавичус, заступник голови НТР – Надія Васильєва, яка опікується у Концерні інноваціями.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович