12.02.2019 09:40
Просмотров: 1019

Презентація України на престижних кінофорумах демонструє потенціал та багаті можливості нашої кіноіндустрії - Євген Нищук

Презентація України на престижних кінофорумах демонструє потенціал та багаті можливості нашої кіноіндустрії - Євген Нищук

Міністр культури України Євген Нищук відвідав Український національний стенд на одному із найбільш престижних світових кінофестивалів - 69-ому «Berlinale - Berlin International FilmFestival».

Цьогоріч Український національний стенд під традиційним слоганом #UkraineIsYourDestination презентовано з айдентикою за мотивами творів української народної художниці Марії Примаченко (автор дизайну Кирило Чичкан). Упродовж всіх фестивальних днів діятиме майданчик для окремих презентацій і зустрічей з іноземними партнерами, підготовлено каталог «Українські фільми 2018/2019» та презентаційний ролик українських фільмів, завершених виробництвом у 2018 році за державної підтримки, а також презентаційний матеріал про локації, сервіси, умови і можливості створення кіно у копродукції з Україною та промо-матеріалами окремих національних фільмів і студій. Стенд розміщений в готелі Marriott під номером 118.

Організаторами Українського стенду на Європейському кіноринку стали Державне агентство України з питань кіно спільно з Асоціацією кіноіндустрії України, за підтримки Української Кіноасоціації та Українського культурного фонду. На організацію національного стенду виділено 1 мільйон 160 тисяч гривень, що майже вдвічі більше минулого року. Окрім того, двох українських кінематографістів – Аліну Горлову та Нікона Романченка відібрано до участі у щорічному форумі Berlinale Talents, що є індустріальною платформою Берлінського міжнародного кінофестивалю для 250 молодих перспективних представників галузі.

Центральною подією представлення національного стенду стане світова прем’єра у рамках основної конкурсної програми «Берлінале» створеного у копродукції України, Польщі та Великої Британії за підтримки Держкіно України історичного трилера Агнешки Голланд «Гарет Джонс».

«Презентація України на такому престижному та найбільш відвідуваному кінофорумі світового значення, як Берлінале є надзвичайно важливою, оскільки це яскрава можливість продемонструвати потенціал та багаті можливості нашої кіноіндустрії, нашу відкритість до співпраці та прагнення до подальшого розвитку. Завдяки спільним зусиллям держави та кіноіндустрії цього року ми маємо великий і яскравий стенд. Окрім того, цього року ми маємо фільм спільного виробництва Польщі, Великої Британії та України в основному конкурсі і всі шанси на перемогу. Я радий, що завдяки спільній роботі Уряду, всіх державних інституцій та партнерів з кінобізнесу, український кінематограф демонструє такий потужний розвиток», - зазначає Євген Нищук.

Источник: mincult.kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович