16.03.2019 07:12
Просмотров: 912

Президент доручив Міністру оборони підвищити розміри грошового забезпечення військових гірсько-штурмових підрозділів ЗСУ

Президент доручив Міністру оборони підвищити розміри грошового забезпечення військових гірсько-штурмових підрозділів ЗСУ

Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко доручив Міністру оборони вирішити питання щодо підвищення розмірів грошового забезпечення військовослужбовців гірсько-штурмових підрозділів Збройних Сил України. Про це він сказав під час робочої поїздки до Закарпатської області.

«Сьогодні, коли 128 бригада повертається на Закарпаття в свій пункт постійної дислокації, я доручаю присутньому тут Міністру оборони України Степану Полтораку підняти грошове забезпечення для гірсько-штурмових бійців і прирівняти їх до бійців підрозділів Десантно-штурмових військ. На 23% підняти грошове забезпечення», - сказав Глава держави на урочистих заходах з нагоди відзначення 80-ї річниці проголошення Карпатської України та бою на Красному Полі. «Це справжня еліта українського війська», - додав Президент.

«Сьогодні наші бійці 128-ї і 10-ї гірсько-штурмових бригад воюють на найвищому рівні», - підкреслив Петро Порошенко.

Верховний Головнокомандувач також наказав вжити заходів для покращення інфраструктури військових містечок та будівництва нових сучасних житлових фондів для розміщення військовослужбовців гірсько-штурмових бригад Збройних Сил України. Він також запропонував для цього залучити сили і засоби Державної спеціальної служби транспорту. Він доручив міністру підписати відповідні накази.

Президент наголосив, що за п’ять років в умовах війни було закладено потужний фундамент для великого майбутнього України.

«Того майбутнього, про яке мріяли і за яке віддали життя борці за свободу нашої держави. Армія, угода про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, відновлене економічне зростання, зміцнення позицій нашої державної мови, Томос, децентралізація – це тепер надійний підмурок нашої державності. Цей фундамент п’ять років намагалися випробувати на міцність і російський агресор, і, на жаль, безвідповідальні українські політики всередині нашої держави. Але він вистояв», - зауважив Глава держави. За його словами, нині є всі підстави стверджувати, що для України створено шанс стати великою державою - країною вільних, щасливих і заможних людей.

Петро Порошенко підкреслив, що ці кроки здійснили завдяки єдності українців. «На жаль, є політики, які в боротьбі за владу забувають про смертельну небезпеку, яка нікуди не поділася. Вони повторюють знайомі з історії помилки, які завдають ударів по нашій єдності», - зауважив Президент. Він наголосив, що як Верховний Головнокомандуючий пишається героїчними земляками – воїнами 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади та 27-го окремого прикордонного загону імені Героїв Карпатської Січі.

«Нащадки карпатських січовиків здобули безсмертну славу у боях з агресором на Сході нашої країни. Чотирьом з бійців 128 бригади – Сергію Шапталі, Василю Зубаничу, Олександру Капушу та Олегу Довгому присвоєно найвищу державну нагороду – звання Герой України. Олександру та Олегу, на жаль, посмертно», - сказав Глава держави. Він додав, що нині командує бригадою ще один Герой України – полковник Сергій Собко. Окремо Президент відзначив ще одного бійця 128-ї бригади – Вадима Свириденка, який є взірцем стійкості і нестримної жаги життя, і нині допомагає ветеранам війни проходити реабілітацію, повертає їх до мирного життя.

«Дякую Закарпаттю за потужну підтримку української армії! Дякую усім добровольцям, волонтерам, воїнам – усім, хто захистив від ворога ваш прекрасний край і всю Україну», - наголосив Петро Порошенко.

Источник: president.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    937
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович