21.02.2019 08:22
Просмотров: 967

Президент на Генасамблеї ООН: Сьогодні я привіз звернення тисяч українців з проханням тиснути на Москву для звільнення українських моряків

Президент на Генасамблеї ООН: Сьогодні я привіз звернення тисяч українців з проханням тиснути на Москву для звільнення українських моряків

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна розраховує на підтримку та допомогу ООН у питання звільнення українських моряків. Про це Глава держави заявив під час виступу на засіданні Генеральної Асамблеї ООН з питання: «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».

«Сьогодні я привіз із собою звернення до Генерального Секретаря ООН з проханням тиснути на Москву для звільнення українських моряків. Його підписали тисячі українців. І я виступаю від імені їх усіх. Ми щиро розраховуємо на вашу підтримку», - сказав Петро Порошенко.

«Це заклик, підписаний українськими лідерами. А це список підписів. Зараз вони в Нью-Йорку і я передаю їх Генеральному Секретарю», - зазначив Глава держави.

«Минулого листопада російські військово-морські сили здійснили прямий, брутальний та нічим не спровокований напад на українські військові кораблі у міжнародних водах Чорного моря. Такі дії Росії цілком і повністю підпадають під визначення агресії згідно з відповідною резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 1974 року», - зазначив Президент.

Він підкреслив, що в результаті таких дій українські судна були пошкоджені і захоплені, а 24 члени екіпажів, були взяті в полон і наразі незаконно утримуються Росією.

«Хочу наголосити: вони не є кримінальними злочинцями; до них мають ставитися як до військовополонених згідно з нормами Женевських конвенцій», - зазначив Глава держави.

«Але Росія не чує численні заклики негайно і без жодних умов звільнити захоплених моряків. Зокрема, заклик відповідної резолюції, схваленої Генеральною Асамблею у грудні минулого року», - зазначив Президент.

Источник: president.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

29.01.2024 09:57    274
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович