23.03.2019 06:38
Просмотров: 952

Президент наголосив на ефективності роботи СБУ: Як би не намагалися наші вороги оббріхувати Службу, підірвати довіру до неї – нічого не вийде

Президент наголосив на ефективності роботи СБУ: Як би не намагалися наші вороги оббріхувати Службу, підірвати довіру до неї – нічого не вийде

Президент Петро Порошенко наголошує, що результативна робота Служби безпеки України сприяла просуванню нашої держави на своєму шляху до Євросоюзу і НАТО.

«Все, що нами зроблено – це наші послідовні кроки нашого шляху до НАТО і ЄС. І один з факторів, які дозволили нам пройти так далеко, і я про це сьогодні тут маю заявити – це ефективна діяльність і напружена робота Служби безпеки України. І сьогодні я як Президент тут, в цьому залі, для того, щоб подякувати усім працівникам Служби за героїзм, за самовіддану працю, за виконання свого обов’язку у найскладніших умовах», - сказав Глава держави під час урочистостей з нагоди 27-ї річниці заснування Служби.

«Нам з вами вдалося зупинити ворога на фронті. Нам з вами, спільно зі Збройними Силами, прикордонниками, Національною гвардією, Національною поліцією – всіма силовими підрозділами вдалося повернути дві третини окупованого Донбасу і взяти під контроль безпекову ситуацію всередині країни», - додав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що гібридна війна проти України триває і в ній військова інтервенція поєднується з цілим арсеналом гібридних диверсій – від пропагандистської брехні і фейкових новин, до терористичних актів проти мирного життя українців.

«І в такій війні саме Служба безпеки України стає однією з головних сил захисту держави й усього українського суспільства. З перших же днів війни ви були на передньому краї боротьби, от тільки для СБУ передній край пролягає майже всюди. І це в стократ збільшує складність завдань, які постають перед працівниками Служби, складність викликів, на яких СБУ має знайти гідну і адекватну відповідь», - сказав Глава держави і ще раз подякував службовцям СБУ за якісне виконання обов’язків.

«Ви виконуєте поставлені керівництвом держави завдання з честю, демонструючи високий професіоналізм, патріотизм, інтелект, рішучість, мужність, чим завжди відрізнялася Служба. Служба безпеки України по праву може пишатися своїми здобутками за п’ять воєнних років, а народ України має знати про ці досягнення», - зазначив Петро Порошенко.

Серед здобутків він назвав попередження майже 300 терористичних актів, які мали на меті посіяти паніку і зневіру в суспільстві; викриття та засудження, у тому числі за державну зраду та шпигунство 341 особи; вилучення з незаконного обігу більше 8 тис. одиниць зброї, понад 960 тис. вибухових пристроїв, боєприпасів, 10 тон вибухівки. Також Службою було виявлено і попереджено хвилі кібератак спецслужб РФ на державні електронні ресурси і системи об’єктів критичної інфраструктури, додав Президент.

«Окрім того, на рахунку Служби лише за торік – припинення діяльності кількох агентурних мереж, що були створені російською військовою розвідкою. Встановлено понад 150 членів терористичних організацій «ДНР»/«ЛНР», більше третини з них затримано», - повідомив Глава держави.

«Зараз я вже можу сказати, що завдяки блискучим спецопераціям контррозвідки в серпні та вересні торік на контрольовану Україною територію було виведено двох так званих міністрів ДНР, а нещодавно – колишню начальницю танкового підрозділу бойовиків. Наразі вони співпрацюють зі слідством, дають свідчення щодо причетності Росії до окупації частини Донбасу, розкрадання держмайна, руйнування інфраструктури та господарського комплексу регіону, інших злочинів проти національної та громадської безпеки України. Особливо хочу відзначити проведену днями операцію військової контррозвідки, у результаті якої викрито діяльність агентурної мережі Збройних сил РФ під кодовою назвою «Сапфір», - додав Петро Порошенко.

Крім того, СБУ також вчасно заблокувала спроби деструктивних сил перешкодити об’єднавчим процесам в українському православ’ї, констатував Президент. Він зауважив, що дуже не подобається їм створення Православної Церкви України, визнаної світовим православ’ям. СБУ зупинила спроби штучно інспірувати міжрелігійну та міжконфесійну ворожнечу всередині держави.

Також за матеріалами Служби безпеки за вчинення корупційних злочинів до різних видів покарань засуджено понад півтори тисячі осіб. «Це є ефективність роботи Служби безпеки та Управління «К». Я щиро дякую Службі безпеки за ці та інші результати, за якими стоїть справді колосальна робота. Як би не намагалися наші вороги оббріхувати Службу, підірвати довіру до Служби – нічого цього не вийде», - наголосив Глава держави.

Источник: president.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович