01.03.2019 08:06
Просмотров: 1101

Президент про інтеграцію України до ЄС і НАТО: Ми остаточно визначили свій шлях – шлях розвитку

Президент про інтеграцію України до ЄС і НАТО: Ми остаточно визначили свій шлях – шлях розвитку

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна визначила свій шлях і завдання рішуче рухатись вперед до ЄС і НАТО.

«Наше завдання – рішуче рухатись вперед. Вперед до Європейського Союзу. Чому до ЄС? Це верховенство права, справедливість, демократія, свобода і врешті-решт рівень життя. Подивіться як живуть робітники, пенсіонери в Європі і подивіться як вони живуть в зоні російського впливу, в окупованому Донбасі, в Абхазії, Осетії, в Придністров'ї. Ось і відповідь куди ми маємо йти», - наголосив Глава держави під час спілкування з місцевими мешканцями міста Олександрія на Кіровоградщині.

Він додав: «НАТО – це безпека. Це повернути наших хлопців і дівчат додому з фронту до батьків, дружин і чоловіків, до дітей. НАТО – це є безпека на наших вулицях. Це абсолютно чіткі стандарти для поліції, Нацгвардії, для всіх. Кожен має відчувати себе в безпеці, а в країні має бути порядок. І ми це зробимо».

Президент підкреслив, що останні 5 років завдяки реформам будувався міцний фундамент, що включає відновлення армії, укладання Угоди про асоціацію з ЄС, безвіз, Томос, газову незалежність.

«Ми близькі до ЄС і НАТО як ніколи... Реформи приносять свої перші результати. Ми з вами остаточно визначили свій шлях – шлях розвитку. Ми йдемо своїм шляхом до ЄС і НАТО. Це шлях розриву з колоніальним минулим України, з російським ярмом, радянським ярмом», - наголосив він.

Президент підкреслив, що у 2023 році реально подати заявку на членство в ЄС і отримати План дій щодо членства в НАТО. «Чому 2023 рік? Бо є чітка програма і план як ми маємо реформувати країну, щоб відповідати критеріям, необхідним для вступу в ці союзи», - сказав він.

Глава держави наголосив, що боротьба за незалежність України продовжується. «План Путіна не змінився – він не хоче Донбас чи тільки Крим. Він хоче назад всю Україну включити до Російської імперії. Ми з вами ті, хто здатні йому це не дозволити», - наголосив Петро Порошенко.

Президент окремо відзначив відкриття другого фронту, що спрямований на подолання бідності. За його словами, українці мають на власній кишені відчути економічне зростання. Саме для цього запроваджено монетизацію субсидій, індексацію пенсій та виплату у сумі 2410 грн. пенсіонерам, які отримують пенсії на рівні мінімальної або нижче.

Источник: president.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович