18.11.2019 07:11
Просмотров: 1100

Прибирання парків і миття зупинок: як у Дніпрі неплатники аліментів відпрацьовують свої борги

Прибирання парків і миття зупинок: як у Дніпрі неплатники аліментів відпрацьовують свої борги

Щоб погасити бодай частину боргу, суди направляють аліментників на суспільно-корисні роботи. Усе зароблене – перераховують на сплату несплаченого

За несплату аліментів – прибирання парків та миття зупинок. Мітли та ганчірки батькам, які не сплачують гроші, роздали у Дніпрі. На примусове прибирання за рішенням суду направили чотири десятки неплатників. Гроші, які вони зароблять, виконавча служба відраховує на користь їхніх дітей.

45-річний Владислав не хоче показувати своє обличчя, як і інші прибиральники, які вийшли наводити лад у парку. Усі вони – неплатники аліментів. У кожного з них – борги у десятки тисяч гривень. За це їх не раз притягували до сплати аліментів через суд. Владислав за 14 років заборгував 85 тис. грн.

"Завдяки суду, я втратив роботу. На роботі від мене відмовилися. Це нікого не цікавить. Є обов'язок – ти повинен платити кожен місяць аліменти. Неважливо – офіційно ти влаштований або неофіційно. Якщо офіційно – із зарплати сума вираховується", – бідкається аліментник.

Щоб погасити бодай частину боргу, суди направляють аліментників на суспільно-корисні роботи. Найчастіше боржників долучають до прибирання міста. За годину праці вони отримують 25 грн. Усе зароблене – перераховують на сплату боргів.

Батьку двох дітей Олександру суд призначив 120 годин таких робіт. За цей час чоловік відпрацює 3 тис. грн боргу: "Я платив – мені дали рік, я платив – мені дали 120 годин. Який сенс ? Не хочу я їх платити. Тому що я платив – мене все одно посадили. Який сенс платити?"

Серед майже сотні аліментників, що прибирають у парку – є і одна жінка. Але розмовляти з журналістами вона категорично відмовилася.

"Є такі люди, які ховаються від сплати аліментів і заборгованість може досягати будь-якої суми. Може бути і 5 років не оплачені аліменти, і 7-8 років. У нас середньомісячна оплата виходить десь 2,5 тис. грн аліментів на місяць. Ну от множте на 12 і на роки", – розповідає начальниця Новокадацького районного відділу філії державної установи "Центр пробації" Інна Анастасіаді.

Долучати злісних неплатників аліментників до прибирання міста вирішили міські депутати. Тимчасові роботодавці цим рішенням задоволені.

"Виконують роботу вони досить непогано, тому що ми їх контролюємо. Зрозуміло що за ними жорсткого контролю немає, з батогом ніхто не стоїть. Але за ними дивляться, спостерігають. І вони свої функції виконують. Відповідально ставляться до своєї роботи. Хлопці приходять тверезі, інцидентів у нас поки не було", – звітує директор комунального підприємства Дніпра Сергій Матусевич.

За саботування суспільно-корисних робіт та невиконання рішення суду аліментникам загрожує адміністративний арешт, ба навіть кримінальна відповідальність.

Источник: 5.ua

Авторы: Наталя Світлова, Олександр Пронський, Дніпро, "5 канал"

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович