04.02.2020 10:08
Просмотров: 1434

Прикордонникам та Нацгвардії представили український безпілотник Spectator-M1

Прикордонникам та Нацгвардії представили український безпілотник Spectator-M1

Головний центр підготовки особового складу Держприкордонслужби України 27 січня відвідали представники ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова.

Представники підприємства прибули для проведення робочої зустрічі з представниками Держприкордонслужби, Нацгвардії, Нацполіції та ДСНС з метою презентації безпілотного авіаційного комплексу (БПАК) «Spectator-M1», що відбулася безпосередньо на стрільбищі Головного центру.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Крила.

В ході презентації присутні ознайомили з можливостями безпілотного авіаційного комплексу, завданнями, які він може виконувати в режимі повного радіомовчання і здатністю виявлення ворожих БПЛА для боротьби з ними.

Крім того, були відпрацьовані демонстраційні польоти, під час яких представників силових структур ознайомили з можливостями БПАК в ході ведення повітряного моніторингу і розвідки.

Нагадаємо, Spectator-М1 – вдосконалена версія безпілотників Spectator від ВАТ “Меридіан” ім. С.П Корольова”. Spectator-М1 призначений для ведення повітряної розвідки, як вдень, так і вночі.

В ході модернізації безпілотний комплекс отримав новий тепловізор, більш досконалу станцію управління, а також зменшену вагу, що дозволяє йому перебувати в повітрі більше часу ніж перебуває попередня версія.

З огляду на малі розміри Spectator-М1, спеціально підібраний колір фюзеляжу, а також малу ефективну площу розсіювання, він залишається непомітним для супротивника. А ефективна система управління і зв’язку дозволяє вирішувати завдання навіть при активному використанні противником засобів радіоелектронної боротьби.

Прикордонникам та Нацгвардії представили український безпілотник Spectator-M1

Модернізація також стосувалася різних систем БПЛА, зокрема програмного забезпечення, яке дозволяє працювати з різними системами координат і проводити їх конвертацію, визначаючи точні координати цілі. Крім того, безпілотник отримав нову парашутну систему, що дозволила зменшити швидкість посадки до 3 м/с.

Spectator-М1 піднімається на висоту до 3600 метрів, має максимальну швидкість в 120 км/год, швидкість, при якій виконується завдання, – 70 км/год. В повітрі безпілотник може перебувати більше ніж 2 години. Комплекс здатний передавати відеоінформацію в цифровому кодованому вигляді, а дальність польоту Spectator-М1 становить до 150 км.

Spectator-М1 був прийнятий на озброєння Збройних Сил України в червні 2019 року за результатами успішних державних випробувань.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

27.03.2024 07:00    158
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович