10.05.2021 10:34
Просмотров: 828

Привілеї для вакцинованих: у Німеччині скасували низку обмежень

Привілеї для вакцинованих: у Німеччині скасували низку обмежень

У Німеччині вакциновані та одужалі від COVID-19 відтепер можуть без обмежень зустрічатися та не зважати на комендантську годину.

У Німеччині з неділі, 9 травня, для людей, повністю щеплених від коронавірусу та одужалих від COVID-19, скасовується низка обмежень, запроваджених у зв'язку з пандемією. Відповідне розпорядження уряду, схвалене Бундестагом і Бундесратом, набуло чинності.

Зустрічі з друзями без обмежень

Відтепер ці особи можуть без жодних обмежень зустрічатися з іншими людьми. У разі зустрічі в родинному колі чи серед друзів з тими, хто ще не вакцинувався, їх не враховуватимуть у максимально допустиме число осіб, з якими можна контактувати. Для цих осіб не діють і обмеження комендантської години.

Так само їм не потрібно відбувати карантин після поїздки за кордон - якщо тільки вони не прибувають з країни чи регіону, де зафіксовані мутовані варіанти коронавірусу. Повністю вакциновані також не повинні пред'являти негативні тести на коронавірус при відвідування мігазинів чи перукарень.

Водночас ці особи мають, як і раніше, носити захисні маски.

На кого поширюються привілеї

Повністю вакцинованими в Німеччині вважають тих, хто щонайменше 14 днів тому отримав другу ін'єкцію вакцини від коронавірусу, а у разі застосовуння препарату компанії Johnson & Johnson достатньо й одного щеплення. Для доведення того, що особа одужала від коронавірусу, необхідно надати позитивний лабораторний ПЛР-тест, якому не менше 28 днів, але не більше шести місяців.

За даними Інституту Роберта Коха (RKI), повністю вакцинованими в Німечині нині є майже 7,6 мільйона людей, тобто 9,1 відсотка населення ФРН. Першу дозу вакцини від коронавірусу отримали майже 27 мільйонів - 32,3 відсотка населення. Переважно йдеться про людей старшого віку.

Застереження щодо використання фальшованих довідок

Міністерка юстиції Крістіне Ламбрехт (Christine Lambrecht) застерегла від використання сфальшованих документів на підтвердження вакцинації чи позитивного тесту.

"Ці люди наражатимуть на небезпеку інших і перешкоджатимуть дієвій протидії пандемії", - сказала вона виданню Welt am Sonntag, що вийшло друком 9 травня. Ламбрехт пояснила, що такі дії є правопорушеннями і попередила про кримінально-правові наслідки.

Тим часом у Німецькій раді з питань етики застерігають, що скасування обмежень для певних груп населення може призвести до соціального напруження. "Діти і молодь, школярі і студенти не захищені і не мають привілеїв. Натомість вакциновані мають подвійні переваги: вони і захищені, і мають більше прав", - пояснила голова Ради Алена Бюкс (Alena Buyx). Вона закликала політиків зважати на цю ситуацію, стежити за нею та відповідно реагувати. Одна з пропозицій - пришвидшити темпи вакцинації населення.

Источник: dw.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович