13.03.2023 12:45
Просмотров: 444

Проєкт «Закрити небо»: на Львівщині показали систему захисту від дронів та безпілотників

Проєкт «Закрити небо»: на Львівщині показали систему захисту від дронів та безпілотників

У чотирьох містах Львівщини повністю закрили небо від дронів і безпілотників: обладнання для цього виробила українська компанія, релокована з Дніпропетровської області.

У Дрогобичі на Львівщині показали систему «Закрите небо», що убезпечує місто, а також сусідні Трускавець, Стебник і Борислав, від ворожих розвідувальних дронів і безпілотників. Про це повідомляє ZAXID.NET.

За даними міськради Дрогобича, компанія «Піранья-тех», що виробляє системи антидронового захисту, переїхала у Дрогобич з Дніпропетровської області ще торік навесні. У жовтні запустили пілотний проект «Закрите небо» у Дрогобичі, але афішувати не хотіли. Лише 10 березня роботу системи показали журналістам.

Система «Закрите небо» складається із радарів різного радіусу дії – 20 км для виявлення ворожої цілі і 6 км для визначення точного місця її розташування, із багатофункціональних станцій радіоперешкод, що заглушають сигнал дрона і позбавляють противника можливості керувати ним, і з антидронових рушниць, що виводять дрон з ладу за допомогою електромагнітних хвиль.

У Дрогобичі працюють вісім базових і два мобільних комплекси (встановлених на авто), що дозволяє закрити небо від розвідувальних дронів і безпілотників у Дрогобичі, Трускавці, Стебнику і Бориславі. Проект обійшовся у 1,8 млн грн. Займається виявленням і посадкою дронів група швидкого реагування на базі комунального підприємства «Екран-Сервіс», що цілодобово моніторить ситуацію в небі.

фото Speka

Як пише видання Speka, вартість антидронових рушниць окремо – 480 і 580 тис. грн, залежить від діапазону. Ціна повного комплексу для ЗСУ становить 5 млн грн. За ці кошти можна прикрити від розвідувальних ворожих дронів 6 км фронту. Наразі система не працює проти дронів-камікадзе, але над цим працюють.

Компанія «Піранья-тех» заснована у жовтні 2019 року на Дніпропетровщині, зараз компанія зареєстрована у Дрогобичі. Вона виробляє портативні та стаціонарні системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) і до повномасштабного вторгнення Росії в Україну співпрацювала у цьому напрямку із 25-ма країнами світу. Зараз компанія фокусується на антидронових системах і тактичних станціях завад БПЛА.

Згідно з даними системи YouControl, керівником і власником компанії є Олександр Ружинський. Серед засновників компанії – Олександр Ружинський, Юрій Момот і троє громадян Ізраїлю.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович