20.03.2021 09:23
Просмотров: 637

Проти 250 детективів НАБУ та 40 прокурорів САП повстала стара система, — Директор НАБУ

Проти 250 детективів НАБУ та 40 прокурорів САП повстала стара система, — Директор НАБУ

«За майже 6 років нашої роботи ми зафіксували слід української корупції в близько 80 державах світу. Це країни, куди особи, підслідні НАБУ, — а це посадовці вищої ланки — вивели вкрадені в Україні кошти і в подальшому їх легалізували. Назвати напевно суму, яку вивели з України через корупційні схеми, досить складно. Можна припустити, що йдеться про мільярди», — наголосив Директор Національного бюро Артем Ситник під час ІІІ Міжнародного кримінально-правового форуму.

У процесі збору доказів причетності українських топпосадовців до корупційних схем НАБУ взаємодіє з компетентними органами інших держав. Один із успішних прикладів цієї співпраці — унікальна спецоперація НАБУ, САП із Центральним антикорупційним бюро Польщі з викриття злочинної організації на чолі з колишнім в.о. голови «Укравтодору».

«Коли ми взаємодіємо з іншими країнами, ми бачимо політичну волю, готовність боротися з корупцією на вищому рівні. Так, у нашому спільному з Польщею розслідуванні за цілий рік не було жодного витоку інформації. Реалії в Україні інші: підписана підозра ще на столі у прокурора, а підозрюваний вже покидає країну. НАБУ опинилося в ситуації, коли проти 250 детективів та 40 прокурорів САП повстала стара система», — зазначив Артем Ситник.

Присутні на форумі адвокати відзначили високий професійний рівень детективів Національного бюро, зазначивши, що він є вищим порівняно з іншими органами досудового розслідування, в тому числі в частині етичного ставлення до адвокатів.

Принагідно, Директор Національного бюро закликав адвокатську спільноту підтримати новітній проєкт електронної системи досудового розслідування — eCase Management System, розроблений за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI). Для повного переходу антикорупційної тріади НАБУ, САП та ВАКС на електронне ведення кримінальних проваджень необхідні законодавчі підстави. Законопроєкт, зі змінами до КПК України, що дозволять використовувати систему, президент вже вніс до парламенту.

Источник: nabu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: набу

Читайте ещё:

21.04.2024 08:38    197
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович