10.09.2019 10:42
Просмотров: 889

Ратифікація FATCA: останнє слово за парламентом

Ратифікація FATCA: останнє слово за парламентом

6 вересня Кабінет міністрів підтримав законопроект про ратифікцію Угоди між урядами України та США для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) та пов’язані законопроекти.

Міжурядову Угоду для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) підписали 7 лютого 2017 року у Києві Україна і США.

Для її імплементації та врегулювання порядку виконання фінансовими установами України вимог закону FATCA були розроблені зміни в українське законодавство, зокрема, до Податкового Кодексу та законів «Про банки і банківську діяльність» та «Про депозитарну систему України».

Зміни до Закону України «Про банки і банківську діяльність» вносяться в частині порядку розкриття банківської таємниці, а до Закону України «Про депозитарну систему України» — в частині доступу до інформації, що міститься у системі депозитарного обліку. Порядок розкриття такої інформації у першому випадку встановлюється Національним банком України, в другому - НКЦПФР за погодженням з Мінфіном та ДФС.

Зазначені зміни до законодавства України дозволять здійснювати обмін інформацією не лише в рамках Угоди щодо застосування положень FATCA, а й інших міжнародних договорів, що містять положення про обмін інформацією для податкових цілей, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, або укладених на їх підставі міжвідомчих договорів, в т.ч. здійснення автоматичного обміну інформацією відповідно до стандарту звітності CRS.

Обмін інформацією поки що буде здійснюватись в односторнньому порядку – від України до США, але Українська сторона в подальшому зможе провести консультації із Сполученими Штатами про внесення змін до угоди в частині запровадження двостороннього обміну.

Довідково. Закон США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (FATCA) набув чинності 1 липня 2014 року. Його головна мета - перешкодити ухиленню від сплати податків американських громадян, які працюють на території інших держав. Цей закон зобов'язує іноземні банки та інші фінансові установи надавати інформацію про клієнтів, фізичних та юридичних осіб, до податкової служби США - IRS. Йдеться про номери рахунків, обороти за рахунками і залишки на них.

Источник: mof.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: кабмин, рада

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович