17.09.2020 09:37
Просмотров: 720

Річна національна програма під егідою Комісії Україна - НАТО на 2020 рік – мапа реформ України у наближенні до НАТО

Річна національна програма під егідою Комісії Україна - НАТО на 2020 рік – мапа реформ України у наближенні до НАТО

Мінекономіки використовує всі можливі інструменти співпраці з НАТО для розробки ефективних рішень питань економічної безпеки, та, насамперед реформування оборонної промисловості. Такий підхід ще раз підкреслює серйозні наміри Міністерства щодо реалізації стратегічного євроатлантичного курсу держави, закріпленого в Конституції.

Вперше за роки незалежності проведено огляд оборонно-промислового комплексу. Проведений аналіз функціонування ОПК в Україні вказує, що державні підприємства ОПК потребують докорінної трансформації та підтримки з боку держави, перехід до корпоративної моделі управління, створення механізмів залучення інвестицій у галузь. Огляд засвідчив, що оборонно-промисловий комплекс дозволяє задовольнити основні потреби сектору безпеки і оборони України відповідно до сучасних викликів та загроз.

Технічне переоснащення та реконструкція виробничих потужностей підприємств ОПК здійснюються відповідно до завдань та заходів державних цільових програм реформування та розвитку ОПК, а також виробництва боєприпасів та спеціальної хімії на період. На виконання завдань визначених Президентом України Мінекономіки проводить актуалізацію зазначених програм на період до 2024 року.

Мінекономіки активно залучає консультативно-дорадчу допомогу від НАТО. З цією метою триває організація проведення наступних заходів у цьому році:

- онлайн Семінару з представниками підприємств ОПК по співпраці із Агенцією НАТО з підтримки та постачання та реєстрації підприємств ОПК в Каталозі з виробництва оборонної продукції (жовтень 2020 року);

- щорічний (п’ятий) Семінар з розвитку оборонної промисловості України за участю експертів НАТО (грудень 2020 року у м. Київ).

Важливо, що на виконання пріоритетних завдань РНП-2020 Мінекономіки розробило низку законопроектів спрямованих на удосконалення умов діяльності суб’єктів господарювання:

- “Про внесення змін до законодавчих актів України щодо дозвільної системи у сфері господарської діяльності та спрощення доступу на ринки”;

- “Про внесення змін до Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”;

- “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення міжнародної кооперації підприємств оборонно-промислового комплексу України”.

“Головним завданням на сьогодні є реформування сектору безпеки і оборони, у тому числі оборонно-промислового комплексу. Успішне виконання завдань Річної національна програми під егідою Комісії Україна-НАТО сприятиме досягненню Україною критеріїв членства в Альянсі”,- зазначила заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді.

Источник: me.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович