05.09.2019 09:58
Просмотров: 1367

Реформувати ВСП у Військову поліцію допомагають країни НАТО

Реформувати ВСП у Військову поліцію допомагають країни НАТО

Про це під час брифінгу в Інформагентстві АрміяInform розповів начальник Військової служби правопорядку в Збройних Силах України — начальник Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України генерал-лейтенант Ігор Криштун.

— Досвіду в нас не багато, тому закордонні колеги допомагають у цьому процесі. Для визначення подальших шляхів розвитку та співпраці з західними партнерами створено групу іноземних радників. Ми обговорюємо та визначаємо перспективні напрямки подальшого співробітництва. В цьому сенсі велика подяка нашим канадським партнерам, спільно з якими ми розбудовуємо й трансформуємо Службу правопорядку у Військову поліцію, — повідомив генерал-лейтенант Ігор Криштун.

Наприклад, Канада допомагає в організації та проведенні курсу застосування сили, надає матеріально-технічну допомогу, консультує з переходу на J-структуру. Чехія — курси ведення слідства, в планах — курс підготовки спецпризначенців. Польські колеги організовують курси лідерства та допомагають із втіленням доктрини Воєнної поліції. Правоохоронці Великої Британії проводять курси утримання засуджених, бою в місті та надання першої медичної допомоги. Литовські партнери влаштовують курси організації і проведення поліцейських операцій, курси виживання та курси охорони VIP-персон. Данія запрошує на курси підготовки військових поліцейських. Колеги із Сполучених Штатів Америки сприяють в наданні матеріально-технічної допомоги.

За словами начальника ВСП ЗСУ, нині вже маємо більш навчений і вмілий персонал військових правоохоронців, які проходять підготовку під керівництвом іноземних інструкторів, проводять спільні навчання для інтеграції у подальшому в систему Військової поліції НАТО.

За словами генерал-лейтенанта Ігоря Криштуна, виконувати завдання Військової поліції фахівці ВСП спроможні вже сьогодні, потрібно лише законодавче підґрунтя.

АрміяInform

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: армия, нато

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович