04.12.2021 09:34
Просмотров: 914

Резніков розповів, коли Росія може напасти та як оборонятиметься Україна

Резніков розповів, коли Росія може напасти та як оборонятиметься Україна

Новий міністр оборони Олексій Резніков під час виступу у Верховній Раді розповів, наскільки високою є загроза повномасштабного вторгнення Росії та як Україна готується до найгіршого сценарію.

"Наша розвідка аналізує усі сценарії, включно з найгіршими. Вона відзначає, що ймовірність масштабної ескалації з боку Росії існує. Найбільш ймовірним часом досягнення готовності для ескалації буде кінець січня", - заявив він.

Міністр наголосив, що "ескалація є ймовірним сценарієм, але не обов'язковим".

"Наше завдання - відвернути його. Чим краще ми спрацюємо - самі і разом з партнерами - тим меншою буде загроза ескалації", - додав міністр оборони.

За його словами, найкращий спосіб у цій ситуації - зробити ціну можливої ескалації "неприйнятною для агресора".

Міністр оборони зазначив, що Україна готова до дипломатичного врегулювання усіх конфліктів, але "умиротворення агресора не буде".

"Жодних силових провокацій з нашого боку в принципі бути не може. Водночас шлях "умиротворення агресора" не розглядається. У разі потреби Україна дасть відсіч", - заявив він.

Резніков під час виступу також розповів, як готується до ескалації Росія і що робить Україна, щоб протистояти зазіханням на власну територію.

Як готується Росія

Резніков розповів, коли Росія може напасти та як оборонятиметься Україна

"Росія впродовж року застосовувала тактику своєрідних хвиль. Відбувалася концентрація військ неподалік наших кордонів. Потім особовий склад відводився у місця постійної дислокації, а техніка залишалася. Це дозволяє противнику скоротити час на розгортання", - пояснив міністр оборони.

Резніков повідомив, що у квітні та вересні Росія вже стягувала до кордонів України понад 50 батальйонно-тактичних груп, зараз в постійній готовності вона тримає 41 БТГ, з яких 33 на російській території, 8 в окупованому Криму.

Загалом для ескалації РФ може залучити сили до 94,3 тис. людей, заявив міністр оборони.

За його словами, минулого тижня Росія посилила танками та бронетехнікою угруповання у Брянській та Смоленській областях. Окрім того, до Чорного моря можуть увійти два десантних кораблі Балтійського флоту, тоді їхня загальна кількість в регіоні збільшиться до дев'яти.

"Разом з катерами це дозволить противнику одночасно перекидати до 3 тис. військовослужбовців і до 250 одиниць бойової броньованої техніки", - попередив він.

Як Україна готується до можливого наступу Росії

Резніков розповів, коли Росія може напасти та як оборонятиметься Україна

Міністр оборони повідомив, що разом з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним відвідав позиції українських військових на Донбасі та півдні країни, щоб оцінити ситуацію на місцях.

За словами Резнікова, оборонні закупівлі на цей рік вже виконано на 85% від плану.

Готується будівництво двох військово-морських баз на Чорному морі - у Бердянську й Очакові.

Силові відомства також погодили механізми відповіді на можливі провокації з боку кордону Білорусі.

"Так само після де-факто аншлюсу Білорусі у нас з'явилося додатково понад 1000 кілометрів кордону, який треба захищати. Під координацією РНБО вже відпрацьовано алгоритм взаємодії усіх силових структур. На випадок можливої гібридної атаки мігрантами з території Білорусі", - повідомив Резніков.

Окрім того, Україна постійно комунікує щодо безпекової ситуації з західними партнерами та Туреччиною.

За словами Резнікова, ЄС нещодавно вперше ухвалив рішення надати військову допомогу Україні.

"ЄС виділить 31 млн євро для наших шпиталів, а також для посилення наших інженерних, кібер і логістичних спроможностей. Рішення надати практичну допомогу саме для оборони на рівні ЄС у такому форматі приймається вперше", - зазначив міністр.

Источник: bbc.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович