21.10.2021 07:19
Просмотров: 808

РНБО оприлюднила глосарій для правильного позначення агресії Росії

РНБО оприлюднила глосарій для правильного позначення агресії Росії

Рада національної безпеки й оборони оприлюднила глосарій назв, термінів і словосполучень, які рекомендує використовувати у зв’язку з окупацією Росії Криму і окремих районів Донецької та Луганської областей.

«Реалізація Росією агресивних зовнішньополітичних цілей, спрямованих проти України, має системний і комплексний характер, зокрема в інформаційній сфері. З метою деструктивного інформаційного впливу, маніпуляцій суспільною думкою російські спецслужби інфільтрують в український і світовий інформаційний простір назви, терміни і словосполучення, за допомогою яких намагаються легітимізувати псевдодержавні утворення на сході України, спробу анексії Криму, просувати російські пропагандистські стратегії», – йдеться в повідомленні.

У РНБО пояснили, що глосарій містить перелік назв, термінів та словосполучень, які рекомендовано для використання органами державної влади, місцевого самоврядування, дипломатичними представництвами України, засобами масової інформації, організаціями громадського сектору.

РНБО оприлюднила глосарій для правильного позначення агресії Росії

Повний перелік, в якому 64 позиції, можна переглянути тут.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович