13.06.2021 07:39
Просмотров: 550

ЄС підтримав проєкт з автоматизації надання адмінпослуг в Україні

ЄС підтримав проєкт з автоматизації надання адмінпослуг в Україні

Впровадження сучасних IT-рішень покращує якість надання адмінпослуг. Наприклад, таких як інформаційна система «Вулик», яка автоматизує роботу ЦНАП. Вона допомагає зменшити навантаження на адміністраторів та пришвидшує надання послуг. Про це поговорили на онлайн-конференції «ЦНАП у «Вулику»: як інформаційна технологія допомагає обслуговувати людей швидше та краще». У заході взяли участь перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб та партнери з Представництва ЄС в Україні, Програми «U-LEAD з Європою», EGOV4UKRAINE та Академії електронного управління.

Станом на початок червня до системи підключено понад 250 ЦНАП по всій Україні. Підключитися до системи й безкоштовно користуватися її перевагами може будь-який центр надання адміністративних послуг.

”Зебезпечення легкого, швидкого та вільного від корупції надання адміністративних послуг має вирішальне значення для якості життя громадян України і розкриття потенціалу нових та уже працюючих підприємств. Я з гордістю почув, що завдяки інформаційній системі «Вулик», розробленій програмою «U-LEAD з Європою», понад 250 центрів адміністративних послуг по всій Україні вже можуть надавати такі високоякісні послуги. Звичайно, це спільне досягнення: я дуже вдячний українській владі як на центральному, так і на місцевому рівнях за їхню тверду участь та внесок у цей успіх. ЄС продовжуватиме підтримувати розгортання систем електронного врядування в Україні через проєкт EU4DigitalUA з метою досягнення ефективної, прозорої та стійкої державної служби на користь як громадян, так і бізнесу. Ми твердо рухаємося вперед разом!” — заявив Ремі Дюфло, заступник голови Представництва ЄС в Україні

Особливістю системи «Вулик» є можливість розширення функціоналу. Уже в процесі масового підключення ЦНАП системі було додано функції взаємодії з мобільним застосунком Дія, зчитування ID-карток, проведення онлайн-платежів, оформлення кваліфікованого електронного підпису, формування зведеної звітності та інше.

“Мінцифра впроваджує нові IT-рішення, щоб зробити отримання державних послуг повністю автоматизованими та комфортними. Завдяки “Вулику” при оформленні адміністративних послуг у ЦНАПі тепер людині не потрібно приносити паперові копії документів, якщо в неї в смартфоні є Дія. Мобільний застосунок значно прискорює оформлення заяви на отримання адмінпослуги, виключає помилки при заповненні, наближає безпаперовий документообіг”, — підкреслив Олексій Вискуб, перший заступник Міністра цифрової трансформації України.

Директорка Програми «U-LEAD з Європою» від Sida Сусанна Делланс зазначила, що інформаційна система «Вулик» допомагатиме опти­мізувати роботу ЦНАП.

А керівниця проєкту EGOV4UKRAINE Марі Педак розповіла, що система “Вулик” створювалася у тісній співпраці з ЦНАПами, із урахуванням їхніх потреб та побажань.

Основна перевага «Вулика» — інтегрованість із системою «Трембіта», яка забезпечує електронну взаємодію між органами влади. Підключені до «Вулика» ЦНАП можуть отримувати дані з електронних реєстрів та інформаційних систем, підключених до «Трембіти».

Виконавчий директор Академії електронного управління Ханнес Асток розповів, що система обміну даними «Трембіта» та інформаційна система «Вулик» забезпечують розвиток електронного врядування на центральному та місцевому рівнях.

Источник: thedigital.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович