05.06.2021 06:10
Просмотров: 731

ЄС з 5 червня закриває небо для авіакомпаній з Білорусі

ЄС з 5 червня закриває небо для авіакомпаній з Білорусі

З суботи літаки авіакомпаній Білорусі не зможуть літати у повітряному просторі ЄС та сідати у європейських аеропортах.

Закриття повітряного простору ЄС для авіаперевізників з Білорусі має набути чинності з опівночі 5 червня. Про це у п’ятницю, 4 червня, інформагенціям dpa та Reuters повідомили в дипломатичних колах у Брюсселі.

За словами дипломатів, вранці цього дня було розпочато письмову процедуру затвердження рішення. Сама процедура є радше формальністю і її завершення очікують за кілька годин. Закриття простору включає також заборону та злети і посадки в аеропортах ЄС.

Реакція на інцидент з літаком Ryanair у Мінську

Таким чином ЄС відреагував на інцидент з примусовою посадкою у Мінську літака авіакомпанії Ryanair, що виконував рейс з Афін до Вільнюса 23 травня. Білоруська влада змусила лайнер до посадки під приводом повідомлення про мінування літака, а для його супроводу у повітря підняли винищувач ВПС Білорусі.

Однак бомби на борту лайнера так і не виявили, натомість білоруські правоохоронці затримали опозиційного блогера і співзасновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича та його дівчину, громадянку Росії Софію Сапегу.

ЄС радить європейськім авіалініям уникати неба Білорусі

Вже не наступний день лідери країни Євросоюзу засудили інцидент з літаком Ryanair та домовилися запровадити нові санкції проти режиму правителя Білорусі Олександра Лукашенка.

Серед іншого, лідери країн ЄС закликали європейських авіаперевізників уникати польотів у білоруському авіапросторі та дали завдання Раді ЄС вжити заходів, аби заборонити проліт літаків білоруських авіаліній у небі Євросоюзу та закрити для них доступ у європейські аеропорти.

Рекомендація оминати повітряний простір Білорусі не має зобов'язувального характеру, однак чимало авіакомпаній ЄС вже переспрямували свої рейси, зокрема до Росії, оминаючи Білорусь.

Источник: dw.com

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович