24.04.2021 09:27
Просмотров: 1001

Щодо призову громадян України на строкову військову службу та строки проходження строкової військової служби

Щодо призову громадян України на строкову військову службу та строки проходження строкової військової служби

Інформація, яка поширюється в соціальних мережах щодо начебто зміни строків проходження строкової військової служби не відповідає дійсності.

Наполегливо рекомендуємо не користуватися непідтвердженою інформацією, не поширювати чуток та ретельно перевіряти дані, які безпосередньо стосуються Збройних Сил України.

Ураховуючи інформаційні маніпуляції з боку російської федерації, спрямовані на створення у медіапросторі негативного іміджу України в цілому та її Збройних сил зокрема, закликаємо користуватися лише перевіреною інформацію, яку ви завжди можете знайти на офіційних сторінках в соціальних мережах ЗС України, Генерального штабу, органів військового управління, на сайті Збройних Сил України (www.zsu.gov.ua) та Міністерство оборони України (www.mil.gov.ua).

Головне управління персоналу - J1 ГШ ЗС України/Main Personnel Directorate повідомляє, що відповідно до статті 15 “Про військовий обов’язок і військову службу” (далі - Закон України) на строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Відповідно до статті 23 Закону України строки строкової військової служби в календарному обчисленні встановлюються:

● для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, – до 18 місяців;

● для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти магістр, – до 12 місяців.

Строк проходження строкової військової служби визначається законодавством України в залежності від наявності у особи відповідного ступеню вищої освіти (магістр), а не від факту отримання вищої освіти.

На даний час військовослужбовці строкової військової служби в Збройних Силах України залучаються в першу чергу для забезпечення життєдіяльності військових частин в пунктах постійної дислокації (крім тих, які дислокуються в Донецькій та Луганській областях).

Як і раніше, військовослужбовці строкової військової служби Збройних Сил України до виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил не залучаються.

Источник: zsu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

26.03.2024 09:43    262
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович