03.12.2019 08:19
Просмотров: 1014

Скільки часу залишилося в громад Харківщини на добровільне об'єднання

Скільки часу залишилося в громад Харківщини на добровільне обєднання

Добровільний процес об'єднання громад в області продовжується.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила директорка Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова. Так, 29 листопада громадське обговорення щодо створення об'єднаної громади відбулося у місті Південне Харківського району. Створення Південноміської об’єднаної громади підтримали 62 із 63 зареєстрованих учасників на участь в обговоренні.

За її словами, готовність до добровільного об'єднання підтримали під час обговорення й очільники рад, які мають утворити ОТГ — голова Південноміської ради Олександр Брюханов та голова Будянської селищної ради Всеволод Біліченко.

Також, за інформацією радника з питань децентралізації Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування Віктора Нестеренка, на сьогодні в області триває процес приєднання в п’яти ОТГ — у Великобурлуцькій ОТГ (одна рада), Оскільській ОТГ (дві ради), Нововодолазькій ОТГ (три ради), Зачепилівській ОТГ (одна рада) та Старовірівській ОТГ (одна рада).

Нагадаємо, на сьогодні в Харківській області створено 23 об’єднані територіальні громади з 59, які передбачені Перспективним планом формування територій громад Харківської області. Також 12 районів у області лишаються без жодної ОТГ. Це найвищий показник по країні.

Термін добровільного об’єднання населених пунктів у громади триватиме приблизно до лютого 2020 року. Про це в інтерв’ю журналістам "Радіо свободи" повідомила міністерка розвитку громад і територій Альона Бабак. За її інформацією, загалом в Україні ще не об’єднались понад 6 тисяч громад.

— Ми хочемо максимально продовжити термін добровільного об'єднання. Я думаю, до лютого. А далі ми вже будемо бачити: чи є необхідність через закон вже встановлювати, відповідно до перспективних планів, фактично конфігурації громад, які ще не об'єднались. Тобто ми заохочуємо зараз максимально продовжити процес добровільного об'єднання. А далі, щоб не чекати ще 100 років, поки люди житимуть у бідності та без амбулаторій, шкіл і так далі, а допомогти їм об'єднатися вже через законодавчий механізм, — зазначила міністерка.

Источник: slk.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: харьков

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович