07.04.2019 07:40
Просмотров: 856

Спільні тренування типу «PASSEX» фрегату НАТО із кораблем українських ВМС України (ВИДЕО)

Спільні тренування типу «PASSEX» фрегату НАТО із кораблем українських ВМС України (ВИДЕО)

Спільні тренування типу «PASSEX» із кораблем українських ВМС в акваторії Чорного моря стали завершальним акордом відвідин України загоном кораблів НАТО.

Під час навчань український ракетний катер «Прилуки» разом із фрегатом Королівських Військово-Морських Сил Канади «Торонто» виконали завдання з тактичного маневрування, провели сумісні практичні артилерійські стрільби та низку тренувань з авіацією Військово-Морських Сил ЗС України.

Під час навчань на борту ракетного катера «Прилук» перебували двоє операційних офіцерів з фрегату «Торонто», які безпосередньо керували діями українського та канадського кораблів під час виконання завдань й досить високо оцінили підготовку українських моряків. Особливо їх вразила вправність екіпажу під час проведення сумісних практичних артилерійських стрільб. Дії екіпажу доведені практично до автоматизму, в результаті — пряме влучання у мішень на відстані 2000 метрів.

За тренуваннями українського катеру і канадського фрегату пильно спостерігав російський корабель-розвідник «ІВАН ХУРС». Проте, не зважаючи на небажаних гостей, всі заходи були виконані на високому рівні й у повному обсязі. Це ще раз доводить, що поглиблення співробітництва між флотами країн членів НАТО та України сприяє зміцненню стабільності і безпеки у Чорноморському регіоні.

Варто відзначити, що відпрацювали взаємодію з іноземним кораблем відповідно до стандартів НАТО.

За словами командира фрегату Королівських Військово-морських сил Канади «Торонто», Друга Постійна військово-морська група НАТО «SNMG2» буде знаходитись у Чорному морі протягом трьох тижнів відповідно до конвенції Монтре. А вже наступного тижня вона візьме участь разом з країнами членами НАТО в операції «Морський щит». Також він зазначив, що подібні взаємні навчання допоможуть покращити їхню взаємодію з ВМС ЗС України.

Источник: mil.gov.ua

Відео: ТРС МОУ «Бриз»

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович