23.09.2020 07:56
Просмотров: 619

Спільно з роботодавцями ми маємо гармонізувати освітню політику та політику у сфері праці, – т.в.о. міністра Сергій Шкарлет

Спільно з роботодавцями ми маємо гармонізувати освітню політику та політику у сфері праці, – т.в.о. міністра Сергій Шкарлет

Днями т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет провів робочу зустріч із керівництвом Конфедерації роботодавців України.

На робочій зустрічі, зокрема, обговорювалися питання щодо удосконалення механізму формування державного замовлення на підготовку фахівців, у тому числі робітничих кадрів, а також необхідності повнішого врахування реальних тенденцій, що склалися на ринку праці.

Виконавчий Віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко заявив про доцільність посилення можливостей соціального діалогу при організації профорієнтаційної роботи, зокрема, із залученням потенціалу органів управління освітою.

Радник Конфедерації роботодавців України Родіон Колишко звернув увагу на необхідність удосконалення системи кваліфікацій, а також доцільність ширшого залучення організацій роботодавців до вироблення професійних стандартів.

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет запевнив, що Міністерство підтримує прагнення роботодавців активно впливати на освітню реформу, у тому числі на основі застосування інструментів соціального діалогу.

Сергій Шкарлет також повідомив, що завершується розробка проєкту Стратегії розвитку вищої освіти України на 2021-2031 рр., яка враховує низку пропозицій, що надійшли від роботодавців.

«Організації роботодавців мають брати безпосередню участь у процесі оцінювання якості підготовки фахівця, у тому числі шляхом фахового професійного випробування. Значна частина роботодавців мають позитивний досвід співпраці з закладами вищої, фахової передвищої та професійно-технічної освіти. Ми постійно підтримуємо соціальний діалог з соціальними партнерами», – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Источник: mon.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович