21.07.2019 07:30
Просмотров: 901

Стало відомо, коли відбудеться перше засідання новообраної Верховної Ради

Стало відомо, коли відбудеться перше засідання новообраної Верховної Ради

Заступник керівника апарату Верховної Ради Петро Боднар розповів, коли має відбутися перше засідання новообраного парламенту

"Думаю, що ми будемо дихати в спину датам, передбаченим законом. Тобто буде максимально швидка розв'язка всього", - сказав Петро Боднар.

Він зазначив, що після оголошення результатів виборів спікер Верховної Ради 8-го скликання звертається до партій, від яких чекає пропозиції щодо членів підготовчої групи.

"Думаю, що формально це буде дуже швидко", - сказав Боднар.

За словами першого заступника керівника апарату Ради, підготовча група займатиметься, зокрема, розсадженням народних депутатів у сесійній залі.

"Це болючий процес. Тому що депутати дуже уважно ставляться до того, де вони сидітимуть", - зазначив Боднар.

Перше засідання Верховної Ради 9-го скликання, згідно з законодавством, має відбутися не пізніше 10 вересня. Після голосування на позачергових виборах Верховної Ради 21 липня Центральна виборча комісія упродовж 20 днів має оприлюднити офіційні результати в офіційних газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр" зі списком обраних парламентаріїв.

Верховна Рада збирається на першу сесію у залі парламенту не пізніше, ніж на 30-й день після оприлюднення результатів голосування, тобто, до 10 вересня.

Перше засідання новообраної Верховної Ради відкриває найстарший за віком народний депутат, він же зачитуватиме текст присяги, яку перед відкриттям першої сесії складуть і скріплять підписами нардепи.

На урочисте засідання Верховної Ради з нагоди складання присяги новообраними народними депутатами апарат парламенту запрошує парламентаріїв попереднього скликання, президента України, прем'єр-міністра, членів Кабінету міністрів, суддів Конституційного суду, голову Верховного суду, генерального прокурора, омбудсмена, голову Рахункової палати та інших офіційних осіб за рішенням підготовчої групи.

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович